TOP-design van 60 ontwerpers in Maastricht

Françoise omarmt haar oude klasgenoten tijdens Embracing Exchange

Auteur: Françoise Oostwegel
Donderdag 7 juni 2018

Het project Embracing Exchange, dat nog tot en met komende zondag te zien is in Maastricht, toont een selectie design van (alumni) kunstenaars en ontwerpers van de Maastricht Academy of Fine Arts and Design, Keulen en uit Eindhoven.

 

Deze te gekke expositie vindt plaats in het Eiffelgebouw-Zuid. Zelf was ik nog niet op deze karakteristieke plek in het Sphinxkwartier geweest, maar wat is dit een prachtig decor voor al dit mooie design.

Ideaal was het deze keer om een expositie in eigen stad te hebben. Dit scheelde mij weer een hoop gedoe in deze drukke maand van interieurprojecten en de verhuizing van de winkel.

Mijn presentatie in Embracing Exchange bestaat uit Lamp ZUID, Krukje 12 en de fleskandelaar, all made in Limburg ;) Je kijkt je ogen uit bij deze expositie. Ik voelde me dan ook wel een beetje trots toen ik de tentoonstelling in liep. Zulk fantastisch design en dat allemaal van ontwerpers uit deze buurt.

Vooral ook leuk om weer eens het werk te zien van mijn oud-klasgenootjes van de academie, onder wie Riccardo Belli. Met hem zat ik samen in de klas bij productvormgeving. Chrissie Pepels, Minou Lejeune en Anne Buescher deden de richting sieraadvormgeving samen. Samen zijn we afgestudeerd als klas 14 en nu behoren we met zijn allen tot de top van Limburgse Designers.

 

 


De tentoonstelling bestaat uit een zestal collecties samengesteld door de curatoren Maurer United Architects, Sabine Voggenreiter, Leonne Cuppen en Chequita Nahar. Material Designers onder wie ikzelf toont Zuid-Limburgse en Eindhovense ontwerpers met de focus op materialen.

Generation Köln toont een nieuwe generatie van Keulse ontwerpers. Space Invaders toont het werk van Limburgse (interieur-) architecten. Southern Treasures toont de beste alumni van de Maastricht Academy of Fine Arts and Design. Jwls Jwls toont contemporary jewelry. Images Imagined tot slot toont grafische werken. Voor ieders interesse dus genoeg om te bekijken.

Er is ook een interessant programma tijdens deze tiendaagse expo, georganiseerd voor en door ontwerpers, bedrijven, instellingen, bewoners en bezoekers. Er vinden lezingen en debatten plaats over verschillende culturele thema’s.

De expositie is op de eerste verdieping van het Eiffelgebouw-Zuid en is via lift en trap bereikbaar.

De entree is gratis, deze expositie duurt nog maar tot zondag. Don’t miss out ;)!

 

Deelnemende ontwerpers:
Grivec Bros, René Holten, Danielle Colson, Paul Koenen, José Maase & Mireille Meijs, Dirk Ploos van Amstel, Tanja Schell, Christoph Seyferth, Fabian von Spreckelsen, Caro Bruijnaers, Jeroen Wand, Riccardo Belli, Maarten Baptist, Kaspar Hamacher, Alexander Pelikan, Ellen Truijen, Françoise Oostwegel, Pao Hui Kao, Agne Kucerenkaite, Woodjai Lee, Daria Biryukova, Anastasia Eggers, Sabine Silaraja, Jessica den Hartog, Marleen Boot, Iris Claessens, Cas Driessen, Ghislaine Ortmans, Djillie Roes, Anna Davies, Miriam Harig, Boy Bastiaens, Albert Kiefer, Sarah Joy Zwarts, Gilles de Brock, Ted Noten, Chequita Nahar, Gabriel Guevara, Minou Lejeune, Elwy Schutten, Anne Buescher, Jeannette Jansen, Sam Wammes, Anke Huyben, Marit van Heumen, Moniek Vierling, Marcia Neuner, Chrissie Pepels, Nina Khazani, Mona Hadinejad, Edmee Jongen, Imke Simons, Maurice Mentjens, interAlter, Channah Mourmans, Léon Nypels, Roel Derkx, Klemens Grund, Meike Harde, Tim Kerp, Thomas Schnur, Thomas Wiuf Schwartz 

   

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!