The Scelta Kitchen

Lekker Venlo 2018

Auteur: Demy Janssen
Vrijdag 1 juni 2018

In het weekend van 14 t/m 17 juni 2017 vindt alweer de negende editie van Lekker Venlo plaats. Hét culinaire evenement van Noord-Limburg heeft inmiddels een vaste plek in de agenda gekregen van menig inwoner en ondernemer in de regio. Vandaag stellen wij the Scelta Kitchen aan jullie voor, een van de deelnemende restaurants van Lekker Venlo.

Scelta Kitchen is gevestigd in The Scelta Institute, een hypermodern doch gezellig gebouw in Venlo. Het woord Scelta, uitgesproken als ‘sjelta’, is Italiaans voor ‘keuze’. De evenementenlocatie biedt namelijk een diversiteit aan mogelijkheden op het gebied van particuliere en zakelijke evenementen.

Scelta Kitchen voortdurend bezig met het ontwikkelen en produceren van gerechten vol goede smaken. ,,Gasten kunnen bij ons zowel luxe als eenvoudigere diners/hapjes verkrijgen. De gast staat centraal en wij doen er alles aan om onze passie voor goede smaken aan hem over te brengen’’, vertelt Floor Kessels, marketingmedewerker van Scelta Mushrooms.

Is er de laatste tijd iets veranderd bij The Scelta Kitchen?

,,Ja, wij zijn gestopt met het leveren van catering op locatie. Dit doen we omdat we ons puur en alleen willen focusen op de evenementen binden de muren van ons mooie Scelta Institute. Daarnaast richten we ons meer en meer op productontwikkeling en het bedenken en crëeren van innovatieve gerechten’’

Welke gerechten kunnen we 14 tot en met 17 juni bij jullie proeven?

,,Scelta Mushrooms, ons ‘moederbedrijf’, is een internationale speler in de voedingswereld op het gebied van champignons. Zij hebben klanten in meer dan 70 landen en staan op veel internationale beurzen. Bij Scelta zijn we voortdurend bezig met productontwikkeling en foodtrends. Zo serveerden wij bijvoorbeeld vorig jaar als een van de eerste de poké bowl, een trend uit Hawaï die je inmiddels overal op de menukaart terugvindt. Dit jaar proberen we opnieuw ‘wereldse’ gerechten te serveren gebaseerd op de laatste trends. Op onze menukaart staat onder andere ‘ramen’: Japanse noedelsoep gevuld met verse groenten, kip en ei. De champignon blijft uiteraard ons handelsmerk dus deze maakt onderdeel van het gerecht, zij het als garnituur.’’

Waarom nemen jullie deel aan Lekker Venlo?

,,Jan Klerken, CEO van Scelta, was negen jaar geleden een van de oprichters van Lekker Venlo. Wij doen dus al sinds de eerste editie mee! Daarnaast blijft Lekker Venlo een supermooi initiatie en een van de leukste weekenden van het jaar.’’

Lees ook