Jules krijgt kapitaalinjectie van LIOF

Internationale belangstelling voor Maastrichts studentenconcept

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 11 juni 2018

Jules, een 24/7 studentenservicebureau in Maastricht, dat in 2008 werd opgericht door onderneemster Karin van der Ven, is in principe klaar om zijn vleugels uit te slaan naar andere steden in Europa. Dat vindt althans het LIOF, dat besloten heeft Jules te ondersteunen met een financiering uit het zogeheten Participatiefonds.

Jules richt zich op de internationale student die ondersteuning nodig heeft in het wegwijs worden in zijn/haar nieuwe stad. ,,Een succesvol concept dat uitgerold kan worden naar andere studentensteden in Nederland en West-Europa”, aldus de in Maastricht gevestigde regionale ontwikkelingsmaatschappij. Volgens het LIOF hebben inmiddels meerdere internationale steden interesse getoond in Jules.

 

Voor uitbreiding in Europa is een verdere digitalisering van de processen noodzakelijk. LIOF ondersteunt die ambitie, zo is vandaag bekendgemaakt.

Toen ze voor haar master een tijd in Istanbul woonde, ontdekte Karin van der Ven, hoe het voelt om als buitenlandse student in een onbekende stad terecht te komen. ,,Wij werden echt aan ons lot overgelaten”, aldus de onderneemster. Ze besloot om in haar universiteitsstad Maastricht een bureau op te richten dat studenten volledig ondersteunt bij een zorgeloze start.

Jules beheert meer dan 1.000 kamers, is met 100 aangesloten ondernemers sterk lokaal verankerd en helpt jaarlijks ruim 2.500 nieuwe studenten hun thuis te vinden in Maastricht.

Jules helpt de student niet alleen met praktische zaken zoals het vinden van een woning, een verhuizing of het kiezen van de juiste verzekering. Ze helpt ook met vragen over BSGW, inkomstenbelasting of andere onderwerpen waar de student geen raad mee weet. Het servicepakket van Jules bestaat verder ook uit studentendetachering en taalcursussen. Alle diensten zijn toegankelijk middels de Jules-Card.

De formule beantwoordt actuele maatschappelijke en economische vraagstukken, zoals integratie, werkgelegenheid en leefbaarheid Karin van der Ven (in 2016 uitgeroepen tot zakenvrouw Zuid- en Midden Limburg). ,,In Maastricht hebben we de tijd genomen om de formule waarmee we in 2008 zijn gestart tot wasdom te brengen. We hebben als bedrijf gloriedagen gekend, maar ook waren er momenten waarop het allemaal niet liep zoals we het voor ogen hadden. Al deze ervaringen tezamen hebben geholpen ons businessplan te perfectioneren.”

,,Wat Jules onderscheidend en vernieuwend maakt, is dat ze geen deeloplossingen biedt maar een totaalpakket. Jules is ingericht op verschillende culturen en talen. Het is een bewezen concept waar vanuit de markt duidelijk vraag naar is. Jules wil opschalen en vestigingen openen in andere studentensteden”, aldus LIOF. ,,Groei betekent meer werkgelegenheid. De verankering van de (internationale) student in Limburg versterkt daarnaast het Limburgse ecosysteem. En dat samen is goed voor de BV Limburg.”

Lees ook