Restaurant Slagmolen wint Herman Dessersprijs

Voka Limburg

Auteur: Armand Vliegen
Vrijdag 8 juni 2018

Restaurant Slagmolen in Opglabbeek is de winnaar van de Herman Dessersprijs 2017. Op de druk drukbezochte jaarvergadering van Voka Limburg werd de laureaat bekendgemaakt. ,,Een uithangbord voor onze provincie, en een symbool voor het toerisme en de horeca in Limburg”, aldus de jury.

Samen met La Source zijn de eigenaren van het tweesterrenrestaurant in Opglabbeek Bert Meewis en Karlijn Libbrecht de vaandeldragers van de Limburgse gastronomie. Zij lokken fijnproevers van heinde en ver, maar bedienen toch vooral klanten uit eigen provincie. 

Chef-kok Bert Meewis zei op het podium dat de onderscheiding voor hem als een grote verrassing kwam. ,,Daarom heb ik ook geen speech voorbereid”, bekende hij. ,,Voor mij en voor Karlijn was het al een hele eer om genomineerd te zijn. Deze prijs is dan ook een heel mooie bekroning.” 

De Herman Dessersprijs is nochtans geen onbekende voor de chef. ,,Alle voorgaande winnaars zijn al klant in de Slagmolen, dus vertoef ik nu in heel fijn gezelschap”, aldus de winnaar.

Lees ook