Relais & Châteaux

Chapeau Château Fair 2018

Auteur: Demy Janssen
Woensdag 13 juni 2018

Op zondag 24 juni vindt de tweede editie van Chapeau Château Fair plaats. Dit jaar worden bezoekers verwelkomd door een twintigtal standhouders, die allemaal aanwezig zijn met exclusieve producten of diensten. Vandaag stellen wij Relais & Châteaux aan jullie voor.

 

Relais & Châteaux Benelux, Oost-Europa en Scandinavië
Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging met momenteel zo’n 560 historische hotels en restaurants die worden geëxploiteerd door onafhankelijke hoteliers, chef-koks en eigenaren. Allemaal delen zij een grote passie voor hun eigen bedrijf en een verlangen naar authenticiteit in de relatie met hun kanten.

Relais & Châteaux heeft leden over de hele wereld, van de Napa Valley wijngaarden en de Franse Provence tot de stranden van de Indische Oceaan. De leden van Relais & Châteaux bieden een inleiding tot een levensstijl geïnspireerd door de lokale cultuur en een unieke duik in de menselijke geschiedenis. De leden van Relais & Châteaux hebben een drijfveer om de rijkdom en diversiteit van de wereldkeuken en de tradities van gastvrijheid te beschermen en te promoten. Zij zetten zich in voor het behoud van het lokale erfgoed en het milieu, zoals opgenomen in het Handvest dat in november 2014 aan de UNESCO is voorgelegd.

 

Château St. Gerlach
Château St. Gerlach is behalve onderdeel van de Oostwegel Collection, lid van Relais & Châteaux.

 

Chapeau Château Fair
Op zondag 24 juni zal Relais & Châteaux prachtige ‘maisons’ binnen hun delegatie Benelux, Oost-Europa en Scandinavië voorstellen.

Zij stellen inspirerende routes voor, elk met een ontdekkingsreis door een unieke omgeving. Een rijk aanbod van hotels op het platteland, stadseigendommen en voortreffelijke restaurants zorgen voor hartverwarmende momenten en emotionele ervaringen.

De chef-koks en gastheren van Relais & Châteaux zijn de ambassadeurs van de smaken en rijkdom van de terroirs en bewaren de lokale gerechten die elke regio uniek maken. Tijdens een bezoek aan de Relais & Châteaux stand (11) op de Chapeau Château Fair zullen bezoekers geprikkeld worden om te reizen, meer te leren over de huizen van Relais & Châteaux en hun unieke levenskunst te delen.

Lees ook