Officieuze opening Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer

Maastricht bepaalt smaak eerste bier

Donderdag 28 juni 2018


Woensdagavond vond de officieuze opening plaats van Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer. Nu de brasserie, met bijbehorend terras, vorige week is open is gegaan, breekt een nieuwe fase. Eigenaren Charles van Goch en Tom de Lepper openden de brasserie en de brouwerij. 
Het horeca concept combineert de gezelligheid van een café met de kwaliteit van een topbrasserie. Daarnaast is het huiselijk gevoel ook ook een grote tref. Brasserie de Maltezer tracht met het ‘shared dining and drinking’ concept de brug tussen bier en spijs te slaan.
Vervolgens werd het startschot gegeven voor de wedstrijd: ‘Maastricht bepaalt’. Gedurende de zomermaanden kunnen namelijk bij de stadsbrouwerij zelf en bij diverse horecalocaties in de stad, diverse proefbrouwsels worden geproefd. De gasten kunnen vervolgens hun mening geven over het betreffende proefbrouwsel. In september wordt vervolgens het definitieve recept samengesteld. Waarna tijdens de horecabeurs BBB in oktober in het Mecc Maastricht, het eerste Maastrichter Maltezer bier zal worden gepresenteerd.

 

Fotografie: Frits Widdershoven

Lees ook