Ode aan Leonard Bernstein in Muziekgieterij

Opera Zuid staat stil bij honderdste geboortedag muzikaal genie

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 26 juni 2018

Dit jaar wordt wereldwijd de honderdste geboortedag gevierd van de wereldberoemde Amerikaanse componist en dirigent Leonard Bernstein, die onder meer grote furore maakte met de Broadway-musical West Side Story en de verfilming daarvan een paar jaar later. 

In aanloop naar de unieke Opera Zuid productie A Quiet Place van Bernsteindie op 9 november 2018 in première gaat in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht, organiseert Opera Zuid in samenwerking met poppodium De Muziekgieterij in Maastricht een komende donderdag 28 juni een jazz-liederenavond met de favoriete muziek van Bernstein. Het programma ‘voor Lenny’, is dan ook getiteld: Leonard Bernstein  - Music he loved.

Operazanger en muzikaal duizendpoot Huub Claessens - basbariton, saxofonist & trompettist – en gitarist Thiemo Kirberg (samen het Weense ensemble Duologue) brengen een uniek programma met songs, aria’s en liederen die Bernstein hebben verrukt én geïnspireerd bij het componeren van onvergetelijke topwerken als West Side Story, Wonderful Town, Candide – en uiteindelijk zijn ultieme meesterwerk A Quiet Place.

Huub Claessens – komend najaar te zien in de hoofdrol van A Quiet Place  – zingt, speelt, vertelt en neemt zijn publiek mee in een muzikale reis doorheen de tijd. Die reis begint in 1918 en vormt uiteindelijk een uniek en onvergetelijk portret van de 20eeuw en daarmee een van haar belangrijkste kunstenaars: Leonard Bernstein.

Op het programma staat muziek van onder anderen: Leonard Bernstein, George Gerschwin, Cole Porter, Charlie Parker, Bob Haggart, Johnny Mercer, Jimmy van Heusen, Toots Thielemans.

Muziekgieterij, Boschstraat 7, Maastricht
Aanvang: 20.30 uur
Entree: ‘give what you can’

 

Lees ook