Miss Beauty of Limburg 2018: Raquel van Gool

De beautyrituelen van een miss

Auteur: Tedje van Gils
Woensdag 27 juni 2018

Raquel van Gool won een maand geleden de Miss Beauty of Limburg verkiezing. Maar wat wil ze bereiken als miss en wat zijn haar beautyrituelen?

De 20-jarige kersverse Miss Beauty of Limburg komt oorspronkelijk uit Eindhoven, maar is uitgekomen voor Limburg. ,,Sinds mijn 17e studeer ik psychologie aan de Universiteit van Maastricht en ik voel me hier veel meer thuis dan in Eindhoven. Maastricht is zo’n gezellige stad!”

Raquel werd uitgenodigd door de organisatie om mee te doen met de missverkiezing. ,,Ik heb er lang over nagedacht. Heb ik daar wel tijd voor? Durf ik dat wel? Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben ik uit mijn comfortzone gestapt en heb ik besloten om er gewoon voor te gaan. Ik stond er heel nuchter in. Ik ben heel blij dat ik heb meegedaan en dat ik heb gewonnen natuurlijk.”

Vooroordelen  
,,Tijdens het proces heb ik veel vriendinnen gemaakt binnen de groep”, vertelt Raquel. ,,Er is zo’n hechte band ontstaan! Bovendien heb ik er zelf heel veel van geleerd. Ik heb er zelfvertrouwen door gekregen en ik heb gesproken voor een zaal met vierhonderd mensen. Het is zoveel meer dan alleen maar in je bikini over de catwalk lopen. We hebben bijvoorbeeld geld opgehaald voor het goede doel. Voordat ik meedeed had ik, net als veel mensen, een vooroordeel over missverkiezingen. Maar het gaat over meer dan alleen je uiterlijk. Het gaat over je persoonlijkheid, je intelligentie je welbespraaktheid. En: modellenmaten hebben hoeft niet. Iedereen kan meedoen.”

Zelfverzekerd
,,Ik vind het belangrijk om over te brengen aan jongens en meisjes om zich zelfverzekerder te laten voelen over zichzelf en hun plek in de maatschappij. Ik heb milieu en mensenrechten altijd al belangrijk gevonden, daarom vind ik het ook zo mooi dat ik mee kan doen aan de Miss Earth verkiezing. We maken de aarde kapot. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om erger te voorkomen door vegetarisch te eten en bewust met plastic om te gaan. Iedereen moet zelf kiezen hoe en wat hij of zij eet, maar bewustwording is belangrijk.”

Miss Earth
31 augustus vindt de finale verkiezing plaats, waar Raquel al hard voor aan het trainen is. ,,Er moeten dansjes geoefend worden en er moet natuurlijk een jurk uitgekozen worden! Ik hoop natuurlijk dat ik ga winnen, daardoor zou ik naar het buitenland gaan om Nederland te representeren. Hoe leuk zou dat zijn? Ik zou het leuk vinden om, naast mijn studie en mijn master die ik volgend jaar ga volgen, nog meer te doen met de missverkiezingen. Het was zo’n leerzaam traject en ik weet zeker dat ik er nog meer van kan leren.”  

Beautyrituelen
,,Ik geniet van de glitter en glamour van make-up, maar ik draag het echt niet elke dag. Mijn beste beautytip? Lastig! Drink sowieso heel veel thee en water, dat is goed voor je huid. Verder doe ik aan mindfullness om stress te verlagen, als ik er last van heb. En dat merk ik direct aan mijn huid. Ik gebruik veel producten op natuurlijke basis voor mijn huid, zoals arganolie en aloë vera. En natuurlijk: altijd je gezicht reinigen voordat je gaat slapen. Mijn favoriete beautyproduct is concealer, daardoor zie je er toch net wat frisser uit.”  

Lees ook