LIOF-kantoor geopend door staatssecretaris Keijzer

Fotoverslag

Auteur: Jo Cortenraedt
Maandag 11 juni 2018


Staatssecretaris Mona Keijzer heeft het nieuwe kantoor van LIOF in Maastricht geopend. Dat is gevestigd op het Céramique-terrein, langs de Kennedybrug.

De staatssecretaris verrichtte de openingshandeling samen met burgemeester Annemarie Penn-te Strake, gedeputeerde Joost van den Akker en LIOF-directeur Tys van Elk.

Het Limburgse investeringsfonds, dat tot doel heeft om de economie in deze regio aan te jagen, was lange tijd gevestigd in een historisch pand aan de Boschstraat. Maar dat gebouw bleek onpraktisch te worden voor een moderne kantoorfunctie. Bovendien is het nieuwe adres beter bereikbaar voor gasten van buiten de stad.

Mona Keijzer toonde zich positief over de ontwikkeling van de Limburgse economie die op z'n minst de landelijke trend bijhoudt en daar zelfs bovenuit stijgt. „En ik zie de Limburgse delegaties regelmatig over het Binnenhof lopen om bij de regering aan te kloppen met allerlei ideeën. Dat is ook goed, want je moet opkomen voor je regio. En als rooms meisje, opgegroeid tussen het IJsselmeer en de Noordzee, heb ik wel wat met dit prachtige landschap, gelegen in een heel internationaal gebied."

Eerder op de dag bezocht ze samen met Joost van den Akker een aantal bedrijven in Limburg, onder meer op het terrein van de campus Brightlands-Chemelot. „Elke week bezoek ik bedrijven in het land, want daar gebeurt het, veel meer dan in Den Haag."

Foto's: Frits Widdershoven

Lees ook