Limburg Fonds winnaar LWV Challenge

Winnend team krijgt zowel de juryprijs als de publieksprijs

Woensdag 20 juni 2018


Het ‘Limburg Fonds’ is de winnaar van de grote prijs van de LWV Challenge en mag zich nu officieel ‘het beste idee voor Limburg’ noemen. Dat is gisteravond bekendgemaakt tijdens de Limburg Happening, een viering ter ere van het 100-jarig jubileum van de Limburgse Werkgevers Vereniging.

De winnaar van de vakjuryprijs kreeg 25.000 euro om het idee te gaan realiseren. Ook het publiek kon een winnaar aanwijzen. Die kreeg 10.000 euro voor de realisatie. De vakjury en het publiek waren echter unaniem over de winnaar die, die er volgens hen met kop en schouders bovenuit stak: het Limburg Fonds. Dus ging dit fonds met een bedrag van in totaal 35.000 euro naar huis.

Het Limburg Fonds zet zich in voor maatschappelijke projecten in Limburg. Initiatieven kunnen gratis ingediend worden bij het fonds. Bedrijven stellen kennis, uren en producten ter beschikking om deze initiatieven te ondersteunen. Het Limburg Fonds ziet er op een innovatieve manier op toe dat er in de Limburgse samenleving wordt geïnvesteerd

Aanleiding voor LWV Challenge is het honderdjarig bestaan van de LWV. ,,We wilden graag iets terug doen vóór Limburg. Door de kennis van ondernemers te combineren en hun creativiteit te gebruiken, zijn wij op zoek gegaan naar het beste idee voor Limburg”, aldus directeur Huub Narinx.

Veertig teams, met in totaal meer dan tweehonderd Limburgse ondernemers en directieleden van Limburgse bedrijven hebben actief deelgenomen aan de challenge. ,,Het is prachtig om te zien dat er zoveel enthousiasme is om iets terug te doen voor Limburg”, aldus Narinx. Na het uitwerken van een Business Model Canvas en het geven van een pitch voor de vakjury werden vijf finalisten geselecteerd. Zij mochten hun idee verder uitwerken onder intensieve begeleiding van professionals.

De winnaars van ‘het beste idee vóór Limburg’ worden nog deze zomer door het LWV uitgenodigd de vervolgstappen te bespreken en procesafspraken te maken.

 

 

Fotografie: Harry Heuts

 

 

 

Lees ook