Lekker Venlo: chic en lekker

Foto en videoverslag

Auteur: Jo Cortenraedt
Zaterdag 16 juni 2018


De businessavond op Lekker Venlo was een schot in de roos: duizend vijfhonderd gasten die genoten van uitstekend verzorgde gerechtjes, een geweldige ambiance en fantastisch weer. Zelfs de gasten uit Maastricht en omgeving moesten erkennen: zo'n avond hier doet niet onder voor het al veel langer bestaande Preuvenemint. Weliswaar kleiner, maar perfect georganiseerd. Opvallend vonden we ook dat de gasten, en zeker de dames, niet alleen in Maastricht maar toch ook in Venlo weten wat 'chic' is. Ze stonden er allemaal op hun Paasbest op, hetgeen de feestvreugde verder verhoogde.

En wat iedereen ook zeer aangenaam vond: de muziek staat in Venlo lang niet zo hard, zodat je nog met elkaar een gesprek kunt voeren, zonder van je stembanden een soort winterbanden te maken.

Wij noteerden onder meer de aanwezigheid van de gedeputeerden Ger Koopmans ('thoeswedstrijd'), Hubert Mackus (die de opening mocht verrichten) en Joost van den Akker, die blij is als komende week zijn promotie erop zit, want met de drukke baan als gedeputeerde blijkt dat een pittige combinatie.

Hij werd op vaderlijke wijze moed ingesproken door zijn voorganger Twan Beurskens, sinds kort algemeen directeur bij de gemeente Venlo. „Het is even wennen qua budgetten hier in vergelijking met de Provincie", sprak Twan. „Prioriteit heeft om de komende tijd heel verstandig met het geld om te gaan." Guido Derks, algemeen directeur van de Provincie, viel het als Maastrichtenaar ook al de kwaliteit van Lekker Venlo op. „Dat hebben ze hier goed voor mekaar."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de gastronomie zagen we onder meer Paul Pollux van de Aubergine actief, evenals Ria Joosten (Cabillaud) en ook Jan Klerken van Scelta. Onder de gasten onder meer Dorrie Eilers van Neptunes, LIOF-directeur Tys van Elk, pluls een hele 'bus'  rondom Medireva uit Maastricht, met onder meer eigenaar Pierre Gubbels en zijn vrouw Tinneke, directeur Paul Ummels en ook André Soons van het gelijknamige interieurbedrijf. Allen bleven langer hangen dan voorzien, een teken dat het goed beviel.

Lekker Venlo duurt nog tot en met zondagavond.

Foto's: Frits Widdershoven

Lees ook