Intieme sferen tijdens JekerKlassiek

Vierde editie gratis festival opent en sluit af met spektakel

Dinsdag 19 juni 2018

In het pittoreske Jekerkwartier in Maastricht wordt komende zondag 24 juni de vierde editie van JekerKlassiek gehouden. Op die dag staan diverse locaties in wat wel wordt beschouwd als de mooiste wijk van Maastricht in het teken van klassieke muziek. Er zijn optredens van onder anderen musici van philharmonie zuidnederland. 

Mede dankzij de combinatie van onverwachte, bekende, onbekende en intieme locaties met mini-concertjes door musici van philharmonie zuidnederland werden de afgelopen drie edities van het gratis toegankelijke evenement een groot succes werden. Dit jaar doen mee: Café Sjiek, Café Forum, Hotel Dis, Atelier Pauline, Vioolbouwer Rijsemus, Baccara Bloemen en Meer, Lutherse Kerk en de binnentuin stadswal Lang Grachtje.

Jean Lambrechts
Het programma is samengesteld door Jos Roeden, artistiek programmeur van philharmonie zuidnederland. Musici van dit orkest verzorgen tevens concertjes tijdens JekerKlassiek. Dit jaar is dat een slagwerkensemble, strijktrio en duo harp en hobo. Daarnaast is de samenwerking met partners uit de regio opgezocht. In samenwerking met Stichting Maastrichtse Componisten speelt blazersensemble Zuiderwind muziek van de Maastrichtse componist Jean Lambrechts.

Schubert
JekerKlassiek wordt dit jaar geopend én afgesloten met een knaller, zo melden de initiatiefnemers. Acteur Stijn Vervoort (Toneelgroep Maastricht) en pianist Wouter Bergenhuizen brengen de componist Schubert tot leven en openen daarmee de dag. De dag wordt afgesloten door concertmeester Lei Wang én slagwerkers van philharmonie zuidnederland in een verrassend, spetterend concert op het pleintje Sint Pieterstraat 5. Kortom: een must voor de hele familie.

JekerKlassiek vindt plaats vanaf 12.30 uur en is gratis toegankelijk. Het volledige programma is te vinden op www.jekerklassiek.nl en www.philharmoniezuidnederland.nl.

Fotografie: JekerKlassiek/Harry Heuts

Lees ook