Hotel-Restaurant Juliana staat te koop

Eigenaren dragen exploitatie over na verkoop onroerend goed

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 14 juni 2018

Hotel-Restaurant Juliana in Valkenburg staat te koop. De gerenommeerde zaak, die in het verleden vele jaren onderdak bood aan een van de beroemdste restaurants van Nederland – het met twee Michelinsterren bekroonde Restaurant Juliana – gaat de markt op om een nieuwe eigenaar te vinden. Dat schrijven de huidige eigenaren in een vandaag verspreid bericht aan ‘gasten, relaties en vrienden van Juliana.’

De reden voor de verkoop hangt samen met het feit dat Paul Stevens, de vader van eigenaresse Fréderique Stevens en tevens eigenaar van het vastgoed, heeft besloten het vastgoed en de grond van Hotel-Restaurant Juliana te koop aan te bieden, aldus het bericht. Nu die beslissing is gevallen, hebben dochter Fréderique en haar echtgenoot Philip ‘besloten de exploitatie en inventaris daar aan toe te voegen’, zo laten ze weten.

Het echtpaar keerde in 2013 terug naar Valkenburg om Juliana - waar de halve culinaire top van Nederland werd opgeleid - nieuw leven in te blazen. Na een grondige renovatie gingen ze in maart 2015 van start met Restaurant en Hotel Juliana. ,,We zijn trots op hetgeen we hebben bereikt. Een groeiende groep vaste gasten, trouwe leveranciers, goede recensies voor restaurant en hotel en een geweldige staf zorgen ervoor dat we hier dagelijks met plezier hard aan het werk zijn”, aldus het echtpaar.

Ze zien een mooie toekomst voor Juliana, en blijven zich daar ‘keihard voor inzetten’, zo stellen ze. ,,Het vastgoed is in zeer goede staat en dit is dan ook het moment om de markt op te gaan. Voorlopig verandert er niets en blijven wij ons elke dag inzetten om onze gasten te ontvangen en te verwennen.”

Restaurant Juliana heeft in de horecawereld een legendarische status. Vele topkoks onder wie Toine Hermsen, Erik van Loo, Margo Reuten en Nico Boreas begonnen er hun carrière.

Lees ook