Hét gezicht van Limburg NL/BE 2018

Barbara Sternotte

Zondag 17 juni 2018

Chapeau Magazine is dit jaar - in samenwerking met SESSIBON - opnieuw op zoek gegaan naar Hét Gezicht van Limburg NL/BE. Tijdens de voorronde meldden zich een hoop Limburgse gezichtjes, uit zowel Nederland als België, met allemaal maar één doel: Het Gezicht van Limburg worden. Uit deze deelnemers is een selectie van 5 finalisten gemaakt. Deze finalisten gaan wij de komende twee weken aan jullie voorstellen. De finale van Hét Gezicht van Limburg NL/BE vindt plaats op de Chapeau Château Fair 2018 bij Château St. Gerlach.

Tijdens de Chapeau Château Fair worden bezoekers uitgenodigd om zich te laten verrassen en omringen door luxe. Tijdens de exclusieve fair zullen zich meer dan twintig standhouders presenteren. Allemaal vertegenwoordigen ze exclusieve en bijzondere producten of diensten. Op Place de Plaisir zal op 24 juni de hele dag entertainment plaatsvinden. Denk daarbij aan livemuziek, modeshows en de finale van Hét Gezicht van Limburg NL/BE 2018. De finale begint rond 16:00 op het hoofdpodium. Houd de website en onze social media in de gaten voor meer informatie.

 

Hallo, ik ben Barbara, 25 jaar en student ergotherapie aan hogeschool PXL te Hasselt.

Mijn studies nemen veel tijd in beslag. Desondanks maak ik de tijd om mijn passies, zoals gitaar spelen, paardrijden, yoga en pilates, te beleven. Daarnaast ben ik ook actief als vrijwilligster bij het Erika Thijs-huis waar ik muziektherapie geef aan kankerpatiënten.

Mijn deelname aan de wedstrijd ‘Het gezicht van Limburg’ beleefde ik als een avontuur. De finaleplaats kwam als een grote verrassing! Quelle surprise !

Waarom ik meegedaan heb? Goede vraag… Ten eerste vind ik het een leerrijke ervaring waar ik nieuwe mensen kan ontmoeten in een zeer mooi kader. Daarbij is het ook een avontuur waarin je jezelf uitdaagt om open te bloeien. Dit maakt het ook spannend om deel te nemen. Van kleins af aan verkleedde ik me graag, maakte ik me op en liet ik me fotograferen. Je kan jezelf inleven in nieuwe rollen en jezelf daarbij herontdekken. Ik beleef het als een leuke en speelse ervaring.

Limburg vind ik boeiend omdat je er het multiculturele aspect kunt ontdekken. Limburg is een kruispunt, de euregio, van zowel Germaanse als Romaanse cultuur. Want we moeten niet vergeten dat zowel Belgisch als Nederlands Limburg vroeger deel uitmaakte van prinsbisdom Luik. Ik voel mij dan ook helemaal geschikt om Het gezicht van Limburg te vertegenwoordigen aangezien mijn moeder een Luikse is en mijn vader een echte Hasselaar. Tweetaligheid is voor mij een vanzelfsprekendheid.

Van thuis uit heb ik een aantal waarden meegekregen. Ik vind het namelijk belangrijk gelukkig te zijn met wat je hebt. Tijdens mijn vrijwilligerswerk bij mensen met kanker kom je tot besef dat je van elke dag kunt genieten. Afstand nemen van onbenullige dingen die ons storen in het dagelijks leven is van belang. Kunnen relativeren en besef hebben over belangrijke aspecten zoals familie en een goede gezondheid. Hierbij geniet ik ook van elk moment dat ik heb met mezelf, vrienden, familie en van de kleine dingen die het leven ons kan brengen. Ik kan mezelf daarom het best beschrijven als ‘een levensgenieter’.