Giel Braun nieuwe voorzitter LWV

Ervaren bestuurder neemt na acht jaar stokje over van Jan Zuidam

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 14 juni 2018

De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) heeft een nieuwe voorzitter. Giel Braun is gisteren tijdens de algemene ledenvergadering gekozen tot opvolger van Jan Zuidam, die na acht jaar voorzitterschap stopt. De nieuwe voorzitter neemt officieel het stokje tijdens de Limburg Happening ter ere van het 100-jarig bestaan van de LWV op 19 juni.

Ervaren bestuurder

Giel Braun geldt als een ervaren bestuurder. Hij was vanaf 2010 penningmeester van de LWV en tevens lid van het algemeen bestuur van VNO-NCW. Ook is hij voorzitter van het in 2016 opgerichte expertisecentrum arbeidsmarkt en onderwijs. Sinds 2012 is Giel Braun voorzitter van de Raad van Commissarissen en kringvoorzitter Limburg bij de Rabobank Centraal Zuid-Limburg. Ook is hij lid van de Raad van Commissarissen van IBC AG.

Zelf kijkt de nieuwe voorzitter ernaar uit om de in 2016 ingezette koers van de LWV verder vorm te geven, zo laat hij weten. ,,Vanuit mijn ervaring met arbeidsmarktproblematiek en mijn focus op een innovatief ondernemingsklimaat denk ik met veel passie en voldoening invulling te kunnen geven aan deze mooie functie. De arbeidsmarkt staat voor een grote uitdaging. Innovatief ondernemerschap gaat hierbij een grote rol spelen.”

Met ruim 1300 actieve leden is de LWV de belangrijkste belangenbehartiger van het Limburgse bedrijfsleven. Toonaangevende bedrijven en organisaties uit de sectoren bouw, industrie, transport en logistiek, groothandel, distributie, zakelijke dienstverlening maar ook onderwijs en zorg, verspreid over de gehele provincie, zijn aangesloten bij de LWV.

De LWV maakt onderdeel uit van de landelijke ondernemersvereniging VNO-NCW.

Lees ook