De adbij van Stavelot, Het avonturenpark van de prehistorie en Karting Eupen

Culturele evenementen in Wallonië (België)

Branded content
Vrijdag 8 juni 2018

De abdij van Stavelot
Kom ook naar de Abdij van Stavelot om alles te leren over een van de oudste kloosters van België, maar ook over het mooiste F1-circuit ter wereld en over Guillaume Apollinaire, de beroemde Franse dichter uit de negentiende eeuw. De abdij staat uiteraard op de lijst van uitzonderlijk erfgoed van Wallonië. Het circuit van Spa-Francorchamps ligt in de heuvels tussen Stavelot, Malmedy en Spa en is voor veel coureurs ‘het mooiste circuit ter wereld’. Auto’s en motoren vliegen hier door de legendarische La Source-bocht. De geschiedenis van het prestigieuze circuit is te bewonderen in de gewelfde kelders van de abdij. Beleef er de passie van de F1 aan de hand van unieke documenten, didactische panelen en bijzondere auto’s. Te zien: Magnum Contact Sheets, een grote expositie in België van Magnum Photos, het agentschap dat door Robert Capa en Henri Cartier-Bresson werd opgericht in 1947.

Foto: Abbeye de Stavelot

 

Het avonturenpark van de prehistorie
Kom de prehistorische natuur herontdekken in een beschermd bos, even ten westen van Luik. Loop een stukje op het blotevoetenpad, leer een pijl en boog hanteren en ontdek hoe onze voorouders woonden. Je loopt er ook in de grot die in de prehistorie werd bewoond en je ziet de eerste gedomesticeerde dieren. Verdwaal gewoon in het labyrint van de prehistorie… Onder begeleiding van archeologen leer je allerlei gebruiken van onze voorouders en in het museum kun je de vindplaatsen in Wallonië terugzien van de prehistorische mens. Dompel je onder en word een archeoloog. Stop de tijd en bezorg jezelf een uniek avontuur in de pure natuur.

Foto: FTPL JM Léonard

 

Karting Eupen
Kom ervaringen bijtanken op het grootste indoor circuit ter wereld met een bijzonder lange baan van 1,1 kilometer. Ontdek de nieuwe kartingbaan met een unieke route en een tunnel annex brug van maar liefst 100 meter. Er staan 35 adult karts, 15 kinderkarts, 2 duokarts, 1 kart voor mindervalide mensen en 38 professionele karts. Dit bijzondere indoor kartingcentrum staat in Eupen, de hoofdstad van het Duitstalige deel van België. Het ligt aan de voet van natuurgebied de Hoge Venen, vijftig minuten rijden ten zuiden van Maastricht. Ideaal voor een wedstrijdje onder vrienden, voor een verjaardag of personeelsfeestje. Een perfect moment voor elke coureur om ongekende talenten te laten zien. Zoek de ideale lijn en verbeter uw rondetijd. Een ongeëvenaarde ervaring! Ook toegankelijk voor mindervalide mensen.

 

Voor meer info over deze culturele evenementen en reservering: www.ouftitourisme.be

Lees ook