Limburgse gastvrijheid door heel Nederland

In de spotlight: veiligheidsopleider Acaleph

Auteur: Tedje van Gils
Dinsdag 15 mei 2018

Veiligheidsopleider Acaleph uit Geleen bestaat dit jaar twintig jaar. De hoogste tijd om een aantal medewerkers te spreken over hun ervaringen. Aan het woord zijn Managementteam-leden Aukje Voorn, John Arts en Robert Buckx: Bij Acaleph is geen een dag hetzelfde, daarover zijn ze het met elkaar eens.

Werken bij Acaleph
John Arts werkt al twaalfenhalf jaar bij Acaleph en is verantwoordelijk voor de inhoud van de trainingen.  ,,Ik heb eigenlijk van mijn passie mijn beroep gemaakt. Ik kom oorspronkelijk bij de brandweer vandaan en bij Acaleph kan ik al mijn kennis hierover kwijt. Er werken hier veel ‘vakidioten’. Ze hebben bijna allemaal hobby’s die met dit werk te maken hebben. Op basis van mijn ervaring en didactische scholing schrijf ik de lesplannen en stuur ik vijfentwintig instructeurs aan. Die lesplannen zijn meestal maatwerk, waar ik resultaatgericht naar toe kan werken We stemmen de lesinhoud helemaal af op het betreffende bedrijf. Daar haal ik veel voldoening uit. We krijgen veel ruimte om ons te ontwikkelen en dat maakt het zo’n leuk bedrijf om bij te werken.”

Robert Buckx is verantwoordelijk voor de sales. Hij zorgt voor het werven van nieuwe klanten en het onderhouden van bestaande klanten. ,,Ik word echt enthousiast als alles van A tot Z klopt. Vanaf de planning tot het moment dat de trainingen erop zitten. En als we dan tijdens het evaluatiemoment van de klant te horen krijgen dat die ook tevreden is, dan is het plaatje helemaal rond. Daar haal ik voldoening uit. Ik werk hier nu drie jaar en ik vind het mooi om te zien hoeveel verschillende soorten klanten we mogen ontzorgen.”

Aukje Voorn is al negen jaar verantwoordelijk voor de planning en administratie bij Acaleph. Een verantwoordelijke taak, want er moet een heleboel gepland worden binnen het bedrijf. ,,We kunnen de klant alles uit handen nemen, waardoor deze volledig ontzorgd wordt. We kunnen alles regelen: van de uitnodiging van een cursist tot het digitaal versturen van alle diploma’s en certificaten. Het is steeds weer een uitdaging om de planning rond te krijgen. We verzorgen trainingen en cursussen bij bedrijven door het hele land en het is soms echt een moeilijke puzzel om iedereen zo efficiënt mogelijk in te zetten. Maar plannen en organiseren is mij op het lijf geschreven. Ik doe het al mijn hele leven, ook in mijn vorige functies.” 

Limburgse gastvrijheid

De kantine van Acaleph is geen standaard kantine. Het is eigenlijk gewoon een brasserie en zo ziet het er ook uit. ,,Hier lunchen onze cursisten tijdens de trainingen, die in de omliggende leslokalen worden gegeven”, vertelt Robert. En die leslokalen hebben geen standaard namen als ‘leslokaal 1’. Bij Acaleph heb je trainingen in ‘Parijs’ of in ‘Barcelona’. Dat klinkt een stuk leuker, toch?”

Dat het een echt Limburgs bedrijf is, blijkt ook uit het feit dat overal waar de accountmanagers naartoe gaan Limburgse vlaai meegenomen wordt. ,,Dat vinden klanten – vooral uit het noorden – super leuk én lekker”, vertelt Aukje. Als ze een target bereikt hebben of er is een andere reden om iets te vieren, gaat de champagne open. ,,Dat is goed voor de teamspirit. Op vrijdagmiddag halen we regelmatig wat lekkers bij de frietenkraam en drinken we een borreltje.” Robert vertelt dat er ook tien keer per jaar gekookt wordt met zakenrelaties. ,,We zijn fan van de bourgondische keuken en dat delen we graag met onze relaties.”

Veiligheid voorop
Acaleph is begin dit jaar als allereerste bekroond met het NIBHV-keurmerk, een kwaliteitsstempel voor aanbieders van veiligheidsopleidingen. Dat veiligheid op nummer één staat, merk je al als je komt aanrijden bij Acaleph in Geleen. Je dient achteruit in te parkeren en hangen er bordjes bij trappen dat het verplicht is om de trapleuning vast te houden. ,,Ja, we moeten wel het goede voorbeeld geven”, zegt Robert.

Lees ook