Nieuw leven voor Le Sanglier des Ardennes

Een culinaire opleving

Auteur: Jo Cortenraedt
Dinsdag 8 mei 2018


Al decennia een bekend horecahuis in Durbuy, ten zuiden van Luik gelegen in de aanloop naar de Ardennen. Le Sanglier des Ardennes is een mooie pleisterplaats in het charmante stadje.

Een klassiek hotel met restaurant dat vanaf het begin in familiehanden was. Maar sinds kort is dat veranderd. De bekende ondernemer Marc Coucke, onlangs ook eigenaar geworden van voetbalclub Anderlecht, heeft het eigendom verworven en heeft de bekende sterrenkok Wout Bru naar Durbuy gehaald. De chef heeft zelf ook een percentage aandelen, waardoor Coucke verzekerd is van zijn betrokkenheid.

Bru maakte de laatste jaren naam en faam in de Franse Provence, waar hij twee Michelin-sterren behaalde.

Het is te merken dat er nieuwe eigenaren zijn in het klassieke huis. Van buiten ziet het er nog ongeveer hetzelfde uit, maar binnen is alles gestript. „We hebben gekozen voor topkwaliteit in de kamers, de restaurants en het spa-gedeelte”,  vertelt Wout Bru.

De gerechten in de hippe brasserie zijn helemaal van deze tijd. Bru voorspelt een culinaire opleving in dit befaamde huis.

Le Sanglier des Ardennes gaat een nieuw tijdperk tegemoet.

Lees ook