Kaartverkoop Carmina Burana op stoom

Veel belangstelling voor openluchtspektakel in Heerlense zandgroeve

Auteur: Maarten van Laarhoven
Woensdag 16 mei 2018

Er is grote belangstelling voor de twee spectaculaire openluchtvoorstellingen van de Carmina Burana die op zaterdag 25 en zondag 26 augustus worden uitgevoerd in de Heerlense zandgroeve Beaujean. Voor de uitvoeringen van het beroemde meesterwerk van de Duitse componist Carl Orff (1895-1982) – ze vinden plaats in het kader van het cultuurfestival Cultura Nova – zijn inmiddels zo’n 3000 kaarten verkocht. In totaal zijn zo’n 7000 plaatsen beschikbaar.

,,Op de dag dat we bekendmaakten dat de voorstellingen zouden gaan plaatsvinden (6 april, red.), hebben we zo’n duizend bestellingen binnengekregen”, zegt relatiemanager Maud Douwes van philharmonie zuidnederland, een van de partners die bij het project betrokken zijn.

De speciale versie van Carmina Burana wordt op de planken gebracht door het Spaanse gezelschap La Fura dels Baus en de philharmonie zuidnederland. Volgens de partners in het project (Festival Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters, philharmonie zuidnederland in samenwerking met IBA Parkstad) gaat het om het absolute hoogtepunt van Cultura Nova 2018.

Carmina Burana, dat de meeste mensen zullen kennen van de populaire en meespelende melodie O Fortuna, wordt tijdens Cultura Nova uitgevoerd in een regie van de Catalaanse regisseur Carlus Padrissa. Het gezelschap La Fura dels Baus is vaker te gast geweest op Cultura Nova. Het brak in 1992 door tijdens de Olympische Spelen in Barcelona en wist later meer dan 150.000 bezoekers te beroeren met zijn versie van de Carmina Burana als muziektheatervoorstelling. Het is voor het eerst dat het spektakelstuk in deze uitvoering in Nederland te zien is. 

Speciaal voor dit stuk wordt in de groeve een podium van 30 bij 20 meter in gereedheid gebracht. De acteurs, zangers en musici zitten overdekt; de in totaal 7000 bezoekers moeten het doen met een plaats in de openlucht. De organisatie gaat er voorzichtig vanuit dat het in de laatste week van augustus mooi weer zal zijn. En zelfs al zou het op een van de bewuste dagen lichtjes regenen, dan nog zal het publiek daar niet veel van merken omdat het volledig opgaat in het spektakel, zo wordt op dit moment optimistisch geredeneerd.

Ook de bezetting mag spectaculair genoemd worden. Er zijn 90 musici, diverse solisten en maar liefst tachtig koorzangers van Opera Zuid en Sinfonischer Chor Aachen tekenen voor de spectaculaire koorzang.

Klik hier om tickets te bestellen 

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!