Jongeren aan zet tijdens Chapeau Connect Diner

FOTOVERSLAG

Auteur: Demy Janssen
Dinsdag 29 mei 2018


Op de sfeervolle binnenplaats van de authentieke Schinvelderhoeve in Schinveld vond gisteravond de eerste jonge ondernemers-editie van het Chapeau Connect Diner plaats.

Waar normaal gesproken voornamelijk ondernemers uit alle leeftijdscategorieën worden uitgenodigd voor de netwerkbijeenkomsten van Chapeau, waren er voor deze editie alleen ondernemers tussen 24 en 35 jaar oud aanwezig. Dit initiatief vloeit voort uit de videoreeks ‘Xavier Ontmoet Jonge Ondernemers’. Een groot deel van de aanwezigen was dan ook al eerder te zien op de onlinekanalen van Chapeau Magazine of in het magazine.

De Schinvelderhoeve is onderdeel van de Event Management Group van Danny Keppels, die tevens aanwezig was in de hoedanigheid van jonge ondernemer. In een korte presentatie nam Keppels zijn gasten mee naar de rijke historie van het pand dat een paar jaar geleden onderdeel werd van EMG. De suites, vergader- en feestzalen en de compleet ingerichte woning die onderdeel zijn van de carréhoeve kunnen gehuurd worden voor zakelijke bijeenkomsten en feesten en partijen.

Het diner en begeleidende wijnen werden verzorgd door Erik Stevens Catering, een van de vaste partners van EMG. Op het menu stond een Italiaanse charcuterieplank, black Angus beef van de green egg en een diversiteit aan desserts en uitgebreid kaasplankje.

De aanwezige jonge ondernemers werden tijdens een groepsdiscussie gevraagd na te denken over hoe jonge ondernemers anno 2018 graag willen netwerken. Onder de streep leken de jonge ondernemers hierover vrij eensgezind: geen statische bijeenkomsten maar op ongedwongen wijze nieuwe mensen leren kennen. Eventueel met een spreker die hen aan kan zetten tot nadenken of discussie. 

In een ongedwongen setting bleek dat deze groep jonge ondernemers een goede klik heeft. Gespreksonderwerpen wisselden elkaar snel af, er heerste een gezellige sfeer en er werd lang nagetafeld. Vooral het samen zijn met gelijkgestemden bleek enorm te worden geapprecieerd. Dit zal zeker niet de laatste jonge ondernemers-editie van het Chapeau Connect Diner zijn!

 

 

Fotografie: Frits Widderhoven

Lees ook