Foodtruckfestival TREK trekt 35.000 bezoekers

Vernieuwde opzet met meer beleving blijkt aan te slaan

Maandag 28 mei 2018

Festival TREK, dat voor het vierde jaar op rij gehouden werd, heeft maar liefst 35.000 bezoekers mogen verwelkomen in Maastricht. Vier dagen lang was het Stadspark de aangewezen plek voor smulpapen, lekkerbekken én een cultuurminnend publiek.

De bezoekers genoten in ruime mate van alle lekkernijen uit het ruime aanbod foodtrucks en de verschillende bars. Het stralende weer op vrijdag en zaterdag heeft volgens de organisatie bijgedragen aan een heerlijke sfeer in het Bourgondische Festival TREK dorp, dat haar reis vervolgt naar Nijmegen.

Sinds de opening op donderdagmiddag heeft Festival TREK een constante toestroom van bezoekers mogen verwelkomen in het Stadspark. Bourgondiërs uit de wijde omgeving brachten een bezoek aan het prachtig gedecoreerde stadspark. Waar zij in een ontspannen setting konden genieten van de vele lekkernijen uit de mobiele keukens. De foodtrucks serveerden heerlijke gerechtjes uiteenlopend van een kaasburger met boerenkaas in een tempura jasje tot lekkere viskoekjes en van Koreaanse pannenkoekjes tot heerlijk sappige spareribs. 

De vernieuwde opzet met steeds meer aandacht voor de beleving op het terrein, was een groot succes, zo meldt de organisatie. ,,Het theater trok veel publiek, op de verschillende podia verzorgden muzikale beloftes intieme liveperformances en bezoekers werden op het terrein verrast door kleinkunsttalent. De nostalgische kermisklassieker was in trek bij de kleinste bezoekers. Ook konden zij deelnemen aan foodworkshops, zich laten vermaken door het kindertheater of lekker uitleven met de Oud Hollandse spelletjes.” 

Lees ook