Een avondje Chopard met Enrique Iglesias

Filmfestival Cannes Blog 2

Zaterdag 12 mei 2018

Ook al zijn de grote sterren dit jaar wat minder in aantal, er lijken elk jaar meer feesten bij te komen.  

Het filmfestival in Cannes werkt als een magneet op duizenden partygangers, fotomodellen of zij die dat willen worden, en meer in het algemeen ‘de beau monde’. 

Die was er ook afgelopen nacht in het Château de la Croix des Gardes, waar Chopard deze keer het jaarlijkse grote feest gaf voor zo’n 700 gasten uit heel de wereld.

Het meemaken van zo’n feest is een film op zich en een invitatie hiervoor geldt als erg ‘cool’.  

Omdat het feest gehouden werd onder de naam ‘Secret’, moest alles geheim blijven. Niet alleen de naam van de hoofdact , maar ook de locatie. Als genodigde kon je je melden bij Hotel Martinez en van daar ging het met shuttles naar een onbekend bosgebied in de heuvels achter Cannes. Dat zou je zelf in het donker niet vinden.

Alleen waren de smalle bergweggetjes niet zo berekend op zo’n karavaan, dus het duurde wel even voordat je er was.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Caroline Scheufele assiteert DJ Cassidy

Maar dan bleek de moeite zich toch te lonen. Een kasteel omgetoverd in een nachtelijk paradijs. Iedereen op en top gekleed in de dresscode van de avond: black, mask and diamonds.

Vooral menige dame vond het een interessante uitdaging om een masker te dragen. Zoals uiteraard ook de diamanten.

De populaire zanger Enrique Iglesias zorgde met een kort maar krachtig concert dat iedereen op de banken stond te swingen. En daarna kon DJ Cassidy de sfeer erin houden, geassisteerd door de altijd even energieke Caroline Scheufele, co-president van het Zwitserse juweliershuis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optreden van Enrique Iglesias

Eerder op de avond was er op het kasteel – dat in 1955 door regisseur Alfred Hitchcock gebruikt werd als decor voor de film To Catch a Thief  - een exclusief diner met onder meer de filmsterren en modellen Julianne Moore, Marion Cotillard, Lupita Nyong’O, Kendall Jenner, Clotilde Coureau, Araya Hargate, Petra Nemcova, Karen Wazen, Dorra Zarrouk, Stella Maxwell, Craig McGinlay, Marc Jacques Burton, Robert Konjic, Muran en Nataly Osmann, Charlotte Groeneveld en Calu Rivero.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel ‘beautiful people’ op de Chopard-party

Tijdens het diner was er nog een speciale parade met de topmodellen Elsa Hosk, Josephine Skriver, Joan Smalls, Jasmine Tookes, Sara Sampaio, Izabel Goulart, Sui He, Ming Xi, Stella Maxwell en Irina Shayk, die de nieuwe creaties van Chopard toonden.

Op de terugweg zat ik in zo’n shuttlebusje met onder meer een modeblogster uit Oekraïne en een vlogster uit Italië. Zij waren gewend om de wereld af te reizen voor dit soort feestjes en vergeleken Cannes met de New York fashion week. Dat is natuurlijk ook een bestaan, van party naar party.

Ze beklaagden zich wel dat het aantal volgers begon te stagneren, omdat er nu zoveel collega’s bij zijn gekomen de laatste tijd. ‘Je moet van alles gaan doen om nog op te vallen, zoals heel sexy foto’s van je plaatsen’,  zei de een. ‘Ja, of zeggen dat je inmiddels zwanger bent, dat schijnen volgers ook leuk te vinden’, zei de ander. Maar daar wilden ze voorlopig nog niet aan beginnen, eerst maar eens een leuke vriend zoeken.

Jo Cortenraedt

 

Lees ook