4 redenen waarom de lente zo leuk is

Beautyblogger Tedje over de schoonheid van Zuid-Limburg

Auteur: Tedje van Gils
Vrijdag 4 mei 2018

De lente is mijn favoriete seizoen. Helemaal sinds ik in Zuid-Limburg woon! Het heuvellandschap is gewoon net wat mooier als alles volop in bloei staat. Vier redenen waarom het zo leuk is om in de lente in Zuid-Limburg te zijn.

De natuur
Zoals ik al schreef: de natuur is op haar best in de lente. Frisgroene bladeren aan de bomen sieren het heuvellandschap. Op dit moment is de meeste bloesem uit de bomen helaas alweer verdwenen, maar ó, wat stonden de bloesembomen er mooi bij dit jaar. En wat kan ik daar intens van genieten! Ik heb van verschillende bomen wel twintig foto’s gemaakt – en natuurlijk ook fanatiek gepost op mijn Instagram-account – zo mooi vond ik het. Het is geweldig om met dit mooie weer een fijne lentewandeling te maken in de prachtige omgeving van Zuid-Limburg. Je zal er maar wonen…

Terrasjesweer!
Deze week stijgen de temperaturen (nadat we al hebben mogen genieten van een mini-zomer twee weken geleden ) weer richting de 25 graden. Tijd om weer wat uurtjes op een van de gezellige terrasjes van Maastricht door te brengen! Mijn favoriete plekjes? Aan de Maas, op het Vrijthof of op het Onze Lieve Vrouweplein. Borrelplankje en speciaalbiertje erbij, en mensen kijken maar. Want dat vind ik stiekem het leukst om te doen op het terras. Stiekem. Verscholen achter mijn zonnebril.

Vrolijke kleuren op straat
Nu het lente is, komen de gekleurde kledingstukken weer uit de kast. Weg met dat eeuwige zwart en grijs, kom maar door met de pasteltinten en bloemenpatronen! Leuk dat ik dit zie op straat, waar ik ook ben in Zuid-Limburg. Ik was het treurige straatbeeld van zwarte winterjassen wel een beetje beu geworden. Ook mijn nagels vieren lente, want daar pronken nu de vrolijkste kleuren roze in plaats van zwart en heel donker rood.

IJs eten
IJsjes eten kun je overal doen natuurlijk, maar in Zuid-Limburg zijn er wel een paar hele leuke plekken om naar toe te gaan deze lente en zomer. Mijn favoriet in Maastricht is de Smakerij in de Stationsstraat. Maar ik weet zeker dat ik ook nog een keer in de auto stap naar dé ijssalon van Epen: de Winbergerhoeve, waar je echt mega-veel ijs krijgt voor weinig. En ook nog eens een mooi uitzicht hebt over het Limburgse heuvellandschap. Echt een begrip in Zuid-Limburg en toen ik er – als rasechte Brabander – voor het eerst kwam, keek ik mijn ogen uit. Of bij IJsboerderij de Helenahoeve in Slenaken, ook een dikke aanrader! Wat wil je nog meer?

Lees ook