Designday, a match matters!

Eigen ontwerpen van Françoise te bewonderen in een glazen box

Auteur: Françoise Oostwegel
Donderdag 17 mei 2018

Op het terrein van de voormalige Tapijnkazerne in Maastricht, vlakbij Brasserie Tapijn, is tijdelijk een glazen pop-up-box te bewonderen, met daarin diverse presentaties van het Cube design museum in Kerkrade. De box - en soort van mini-expositie - is onderdeel van de Maastricht Designroute, een van de attracties in het kader van Designday. Dit evenement verbindt gevestigde en startende ontwerpers met elkaar, zelfproducerende ontwerpers met de maakindustrie, opdrachtgevers met organisaties en design met designliefhebbers zoals jij ;)

 

Zelf presenteer ik in deze glazen pop-up-box mijn fles kandelaren, die zijn geïnspireerd op de vorm van een wijnfles. Op dit idee kwam ik toen ik nog studeerde aan Kunstacademie Maastricht (MAFAD). Zoals bijna elke student deed ik het ook… een kaars in een wijnfles of champagnefles stoppen, en dan meestal ook elke keer een andere kleur kaars, waardoor het gesmolten kaarsvet op de flessenhals er steeds leuker uit kwam te zien. Mijn kandelaren zijn gemaakt uit blauwstaal met een koperen bakje waar de kaars in komt. Ze worden gemaakt bij Robert Leenders op de Brusselseweg in Maastricht.

Een van de items in de glazen box die ik zelf erg interessant vindt, zijn de werken van Sandra Jansen. Met deze thee-set presenteert zij een manier van keramiekstoken zoals die al in Japan in de 16e eeuw werd toegepast. Maar dan een ietsepietsie anders.

De Designroute door de stad kan nog tot en met 27 mei worden gevolgd. Designday heeft De route voort onder meer langs een aantal winkels en dus ook deze pop-up box. Dus…. Loop eens een rondje design. Voor, na of tijdens Designday. Want Maastricht zit vol leuke designwinkels! Haal een plattegrond bij de VVV of bij een van de deelnemende winkels en laat je plezieren. Because Design Matters!

Lees ook