Meet the designers!

Françoise stelt haar winkel open voor jonge ontwerpers

Auteur: Françoise Oostwegel
Donderdag 3 mei 2018

Fashion talent take over is begonnen en na een succesvolle editie in november 2017 doe ik weer mee met mijn winkel Studio Çedille Design. Tijdens dit super event komen lokale ontwerpers in verschillende winkels in Maastricht te staan en worden op die manier in de spotlights gezet. Er is veel unieks te zien, zoals kleding, sieraden en accessoires van Maastrichtse ontwerpers. En dat ook nog eens in de leukste winkels van de stad, waaronder dus die van mij ;)

Het doel van FASHION TALENT TAKE OVER is om een langdurige samenwerking tussen ontwerpers en winkeliers te kunnen starten en op deze manier een blijvend podium te kunnen aanbieden aan zowel jong ontwerptalent als ondernemers in de stad. Maar ook om hun werk te kunnen verkopen en in contact te komen met klanten. Forza Fashion House Maastricht legt dus een samenwerking tussen modetalenten en ondernemers. Het betreft een initiatief van FASHIONCLASH.

Hun doel is het creëren van een lokale creatieve community, die in het teken staan van mode, ondernemerschap en de maakindustrie. Forza Fashion House (kortweg FFH) brengt de industrie rechtstreeks in contact met de ontwerpers, volgens een nieuwe visie op ontwerp, productie, retail en onderwijs.

Zelf ben ik altijd op zoek naar nieuwe ontwerpers voor mijn winkel, liefst local design maar dat is vaak lastig te vinden. Door dit event zijn er al wel een aantal blijven plakken, waaronder:  blou.printCée ConceptDV JewellerySchiltman Leather en SOOLZTER.

Dit is een mooie mix van sieraden, kleding en leren producten en het versterkt de andere designontwerpen in de winkel. I love local design!

Tijdens FASHIONCLASH Festival op vrijdag 15 tot en met zondag 17 juni zal FTTO in mijn winkel, onderdeel uitmaken van The Route, een variërend programma van performances, exposities, installaties. 

Tijdens dit weekend stel ik mijn atelier ter beschikking aan Schiltman Leather. Irmina Kristina van Schiltman Leather zal dan een workshop geven over het maken van een unieke leren producten. Schiltman verkoopt tassen, portemonnees en andere accessoires. De mix van energieën binnen de ontwerpers creëert unieke maar beperkte ontwerpen in elke stijl. Van kleurrijk casual, tijdloos vintage tot glamours glanscollectie. Elke collectie van Schiltman heeft haar eigen verhaal.

Natuur, kunst en cultuur vormen een inspiratie voor elk ontwerp. Vanuit de werkplaats in Indonesië werkt Schiltman met professionele vakmensen, die met passie werken aan de beste kwaliteitsproducten.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan zeker langs tijdens de workshop en ze zal je alles over deze producten vertellen :)

Lees ook