Benefiet Five4Five levert 35.000 euro op

Opbrengst voor Kankeronderzoeksfonds Limburg

Dinsdag 22 mei 2018

Tijdens een benefietavond in Tapperij-eterij de Proosdij in Meerssen is zaterdag ruim 35.000 euro opgehaald voor Five4Five, een sportieve prestatietocht voor het goede doel, waarvan de opbrengst is bestemd voor het Kankeronderzoekfonds Limburg. Five4Five gaat op 2 juni van start in St Geertruid. Tijdens het evenement, dat dit jaar alweer voor de vijfde keer gehouden wordt, kan worden gewandeld, gerend en gefietst. Deelname staat open voor iedereen.

Het doel van de benefietavond afgelopen zaterdag – het evenement werd officieel geopend door burgemeester Mirjam Clermonts – was een cheque van 10.000 euro te kunnen overhandigen aan de stichting Five4Five. Door de verkoop van 19 bedrijfstafels en losse kaarten was er vooraf al een aanzienlijk bedrag opgehaald. Tot ieders verbazing echter, steeg de opbrengst van de avond tijdens een benefietveilig, geleid door veilingmeester en ex-stervoetballer naar ruim 35.000 euro.

Onder de hamer gingen onder meer een Porsche cabrio, een vip-arrangement voor de Formule 1 van Francorchamps, gesigneerde shirts van het Nederlands Elftal uit 2010, Tom Dumoulin, Mark van Bommel, Bram Tankink en Boudewijn Zenden. Alle items werden verkocht, waarbij de bieders flink tegen elkaar opboden.

Aan het einde van de avond werd een cheque onthuld met het exacte bedrag van € 35.150,00. Deze werd overhandigd aan Hans Bours, voorzitter van de stichting Five4Five.

Kijk voor meer informatie over het evenement op  https://www.five4five.nl/

Lees ook