Uitverkochte Aspergerie in de Maaspoort Venlo

Zo’n driehonderd gasten genoten van een viergangenmenu op basis van asperge

Auteur: Jo Cortenraedt
Vrijdag 13 april 2018


Zo’n driehonderd gasten genoten bij de Aspergie in de Maaspoort in Venlo van een viergangenmenu op basis van asperge, gekookt door Eric Swaghoven van Valuas en Eric Arts van Cabillaud, bijgestaan door hun teams.

En daarmee zat de zaal helemaal val. „Er is een wachtlijst”,  meldde organisator Wiel Aerts trots.

Het waren vooral ondernemers en bestuurders die elkaar troffen in de Maaspoort. De Provincie Limburg was opvallend goed vertegenwoordigd met de gouverneur en drie gedeputeerden.

Van het kabinet was er alleen staatssecretaris Raymond Knops van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties. „Helaas ben ik de enige Limburgse vertegenwoordiger in de regering.”

Gedeputeerde Twan Beurkens keek alvast uit naar zijn afscheidsreceptie volgende week donderdag. „Dat wordt informeel met een borrel en een bitterbal.” Hij heeft nog altijd geen spijt van zijn besluit om zijn politieke baan in te ruilen voor die van gemeentesecretaris van de gemeente Venlo. „Na 12 jaar politiek wordt het tijd voor iets anders, want politiek gaat op een gegeven moment voorbij en ik ben nooit echt een politicus geweest, al ga ik het gouvernement in Maastricht wel missen.”

Een van de aanwezige burgemeesters was Wil Houben van de Gemeente Voerendaal. Onlangs kwam hij in het nieuws doordat hij met een pistool bedreigd was, mogelijk in verband met zijn optreden tegen illegaal handelende woonwagenbewoners. „Het gaat goed met mij, ik rij nu weer in mijn eigen auto.  Maar de realiteit is de criminaliteit nu ook is doorgedrongen in de dorpen, het is niet alleen meer iets van de steden.”

Dat de asperges dit jaar laat zouden zijn, spreekt Eric Swaghoven tegen. „Vroeger kwamen de asperges pas begin mei op de markt. Dus nu half april is prima op tijd.”

Foto's: Frits Widdershoven

Lees ook