Presentatie nieuwe Chapeau in Theater Sevagram

De Comedie en Bienvenue winnaars Terraswedstrijd 2018

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 17 april 2018


Een bijzondere locatie, de bekendmaking van twee prijswinnaars die dankzij een foutje van de Belgische posterijen al lang bekend waren, en een ontroerend optreden van de bekende musicalster Ryan van den Akker. De presentatie van de nieuwste editie van Chapeau, gisteren in het theater van zorgorganisatie Sevagram in Heerlen was om meerdere reden anders dan gebruikelijk. Zo’n tachtig genodigden, relaties van Chapeau én van  Sevagram, waren naar de Henri Dunantstraat in Heerlen gekomen om elkaar in een informele sfeer te ontmoeten en ongedwongen bij te praten.

Het eerste exemplaar van de nieuwe Chapeau, met voormalig Oranje-trainer Bert van Marwijk op de cover – ‘zowat de enige Nederlander die naar het WK Voetbal in Rusland gaat’, aldus Chapeau-hoofdredacteur Jo Cortenraedt – werd in ontvangst genomen door Pim Steerneman, voorzitter van de Raad van Bestuur van Sevagram en gisteren tevens gastheer.

Twee andere ‘eerste exemplaren’ werden symbolisch overhandigd aan de winnaars van de Chapeau Terraswedstrijd 2018: Ellen Franssen, eigenaresse van restaurant De Comedie in Maastricht (de winnaar van de juryprijs) en John van Leerzem, eigenaar van Restaurant Bienvenue aan de Markt in Maaseik, die met de publieksprijs naar huis ging. Anders dan in andere jaren had de bekendmaking dit keer al voor het weekend plaatsgevonden. De reden daarvoor was dat de nieuwe Chapeau in Belgisch Limburg per abuis een paar dagen te vroeg in de brievenbussen was verstopt, waardoor sommige relaties van Chapeau het jongste nummer al eerder dan Cortenraedt onder ogen hadden gekregen, zo vertelde deze.

Aandacht was er ook voor Sevagram Verwenzorg, de goede doelenstichting die enkele jaren geleden is opgericht om cliënten van Sevagram die zijn aangewezen op langdurige zorg van tijd tot tijd een extraatje te bezorgen. Het kan daarbij gaan om optredens van artiesten, maar ook om een vakantiereisje naar bijvoorbeeld Berlijn voor cliënten die al heel lang niet meer op vakantie zijn geweest.  Sevagram Verwenzorg – ‘de kers op de taart’, zoals Pim Steerneman het uitdrukte – krijgt inmiddels brede steun vanuit het bedrijfsleven.

Om de gasten een indruk te geven van wat in grote lijnen verstaan wordt onder Verwenzorg, werd een video vertoond waarin te zien is hoe musicalster Ryan van den Akker met haar optreden ontroering en herkenning teweegbrengt bij Sevagram-cliënten met wie normaal gesproken nauwelijks nog contact mogelijk is. De ster uit de stal van Joop van den Ende was zelf ook aanwezig en verraste de aanwezigen met een liedje geschreven door Herman van Veen. 

Het nieuw nummer van het magazine over Het goede leven in Limburg NL/BE ligt vanaf donderdag in de winkel.

 

Foto's: Harry Heuts

Lees ook