Hoe gaat het met Het Gezicht van Limburg 2017?

Daniëlle Kroon: Modellenwerk vs. geneeskunde?

Auteur: Tedje van Gils
Woensdag 18 april 2018

De 21-jarige Daniëlle Kroon won vorig jaar Het Gezicht van Limburg. Maar wat heeft de wedstrijd haar gebracht en hoe gaat het nu met haar modellencarrière?

Op haar veertiende werd ze op een kunstbeurs gefotografeerd. Even later was haar gezicht, inclusief haar twee verschillende kleuren ogen – haar grote unique selling point  – te zien op beurzen en in Knokke. Vanaf dat moment doet ze af en toe wat modellenwerk, maar begint ze na de middelbare school ook met de studie Geneeskunde in Maastricht. ,,Toen ik begon met studeren, heb ik een modellencontract afgeslagen. Ik heb nu besloten na mijn bachelor de managementkant op te gaan in plaats van coschappen te lopen. Ik werd niet gelukkig van de gedachte dat ik hierna nog negen jaar moet studeren. Ik had nooit verwacht dat ik dit zou zeggen, maar ik heb zin om te gaan werken.”


Foto: Esmee de Kreij

Wat zijn je plannen nu?
,,Vanaf september ga ik me fulltime richten op het modellenwerk. Samen met mijn modellenbureau WKD Models uit Roermond ben ik op zoek naar een bureau in Milaan waar ik me bij kan aansluiten. Het lijkt me zo gaaf om dit te gaan proberen! Het plan is om sowieso naar het buitenland voor een of twee jaar naar het buitenland te gaan. Maar als ik het na een maand niks vind, kom ik gewoon terug hoor. Ik zou het modellenwerk niet voor altijd willen doen. Ik ben er tijdens mijn studie achter gekomen dat ik managen en organiseren heel leuk vind, dus in die richting wil ik nog graag een master doen als ik klaar ben met het modellenwerk.”


Foto: Tim Janssen

Hoe kijk je nu terug op Het Gezicht van Limburg?
,,Ik heb geen spijt van mijn deelname. Ik heb een leuke tijd gehad en het heeft me absoluut publiciteit en bekendheid opgeleverd. Ik heb extra volgers op Instagram gekregen en ik ontving wat berichtjes van fotografen. De fotoshoot en het interview in Chapeau Magazine was natuurlijk wel de kers op de taart. Ook mijn omgeving reageerde er heel leuk op. ”

Heb je tips voor toekomstige deelnemers van Het Gezicht van Limburg?
,,Probeer niet te mooi te zijn, maar ben gewoon jezelf. Laat zien wie je bent en help elkaar. Dat wordt erg gewaardeerd in deze wereld, omdat niet zoveel mensen elkaar helpen. En: praat met iedereen. Zo onthouden mensen je.”

 

Chapeau Magazine gaat dit jaar opnieuw op zoek naar Het Gezicht van Limburg. In samenwerking met SESSIBON zal er dit jaar één voorronde plaatsvinden: op 28 april tijdens Catwalk Maastricht.
Kom jij uit Limburg, ben je 16 tot 29 jaar oud en ben jij hét Gezicht van Limburg 2018? Kom dan op zaterdag 28 april tussen 15.30 en 17.00 uur naar Entre Deux, Maastricht. Hier zal een team van Chapeau Magazine en SESSIBON je gegevens verzamelen en registreren. 

De finale van het Gezicht van Limburg vindt plaats op zondag 24 juni tijdens de Chapeau Château Fair 2018 op Château St. Gerlach.

 

 

Lees ook