Grote tentoonstelling over Rome in Luik

Museum La Boverie

Auteur: Jo Cortenraedt
Dinsdag 24 april 2018

Maar liefst 172 kunstwerken, voornamelijk schilderijen, beelden en etsen, zijn te zien op de grote internationale tentoonstelling 'Roma' in het museum La Boverie in Luik. De expositie gaat woensdag open en loopt tot 26 augustus.

Dit is de tweede grote expositie in La Boverie, dat in mei 2016 de deuren opende en al meer dan 330.000 bezoekers wist te ontvangen. 'Roma' is een gezamenlijk project van La Boverie en het Louvre in Parijs, dat zich voor een aantal jaren aan het Luikse museum heeft verbonden.

Mede door die ondersteuning zijn de curatoren erin geslaagd van maar liefst 52 musea in heel de wereld kunstwerken voor deze expositie in bruikleen te krijgen, zoals onder meer uit het Getty-museum in Los Angeles en uiteraard het Louvre zelf.

Te zien zijn vooral landschappen, historische bouwwerken en taferelen. De eeuwenoude kunstwerken zijn gemaakt door vooraanstaande kunstenaars uit Frankrijk, België, Duitsland, Nederland, Denemarken, Groot-Brittannië, Italië en Zwitserland.

Bij de officiële opening zei burgemeester Willy Demeyer dat er niet alleen vanuit België, maar ook vanuit Nederland en Duitsland veel bezoekers verwacht worden.

Enkele kunstwerken op deze tentoonstelling waren in een voorpremière te zien in de stand Chapeau / Maastricht Region op TEFAF Maastricht afgelopen maart.

Lees ook