Artistieke samenwerking tussen Ruinart en Lui Bolin

Champagnehuis en Chinese kunstenaar annex camouflagemeester slaan handen in elkaar

Woensdag 11 april 2018

Maison Ruinart gaat een artistieke samenwerking met de Chinese kunstenaar Lui Bolin (1973) aan. Bolin is een meester in het verdwijnen in een landschap. Ook voor Ruinart wist hij zichzelf zo te camoufleren dat hij opgaat in de omgeving van het wijnhuis. In de wijnkelders, druivenvelden en productieruimtes heeft dit geresulteerd in acht ludieke beelden.

 

Lui Bolin x Ruinart

Opgericht in 1729 is Maison Ruinart het oudste Champagnehuis. Al sinds de oprichting weet het merk gerenommeerde kunstenaars aan zich te binden door middel van bijzondere samenwerkingen. Dit jaar mag camouflagemeester Lui Bolin zich laten inspireren door de rijke traditie van het champagnehuis. Het is Bolin eigen om zichzelf – en anderen – als een kameleon onzichtbaar te maken. Dit resulteert in symbolisch geladen beelden die lezen al een stil protest. Voor Maison Ruinart vond Bolin zijn inspiratie in de geschiedenis, cultuur, know-how en menselijke dimensies van het champagneproces ,,I wanted to use this series to showcase their work’’. Door de mensen te camoufleren accentueert hij de mannen en vrouwen achter de gesloten deuren en legt hij de nadruk op hun kunde en know-how achter het champagneproces. Ook benadrukt hij de relatie van Maison Ruinart met de natuur.

Over Ruinart

Ruinart is gemaakt van 3 druivenrassen, Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Anders dan de meeste champagnes, is Ruinart een 'maison Chardonnay', een champagne die relatief veel Chardonnay-druiven bevat. Dit vormt dan ook het kenmerkende karakter van dit huis. Ruinart heeft 3 non-vintage kwaliteiten, alle drie Brut: R de Ruinart, Blanc de Blancs en Rosé. Daarnaast heeft Ruinart 2 vintages, een Blanc de Blancs en een Rosé. De vijf cuvées bevatten allen een hoog gehalte Chardonnay van 40%-100%.

Lees ook