Amstel Gold Race 2018

Zon, gezelligheid en bier tijdens jaarlijks wielerevent

Maandag 16 april 2018


Het was een zonnige middag gisteren tijdens de Amstel Gold Race 2018. Terwijl de Deen Michael Valgren Andersen zich opmaakte voor de overwinning in de 53e editie van Nederlandse enige echte wielerklassieker, verzamelden wielerfanaten en zakenlui zich bovenaan de Cauberg.

Met goed zicht op de finishlijn genoten zij niet alleen van zon en gezelligheid maar vooral ook van de spanning en het meeslepend enthousiasme die zo’n finishlijn op luttele meters afstand met zich meebrengt. Voorzien van diverse Amstel-bieren en bijpassende – Limburgse - culinaire versnaperingen kwamen de toeschouwers hier bovenaan de Cauberg niets tekort.

Voor het vijfde jaar op rij vond er tijdens de Amstel Gold Race ook een wedstrijd vrouwen plaats. De dames reden dezelfde route als de mannen maar finishten reeds eerder op de dag. Om 10.30 uur barstte de strijd los op de Markt in Maastricht en rond 14.00 uur finishte de eerste dame. Chantal Blaak, regerend wereldkampioene, van het Boels-Dolmans Cycling Team won de Amstel Gold Race ladies edition 2018.

Drie uur en een paar honderd kilometer later finishte de eerste man. Michael Valgren van het Astana team, ging er met de prijs van door. Een bijzondere prestatie, te meer daar Valgran eind februari in Vlaanderen ook Omloop het Nieuwsblad won.

 

 

Lees ook