Office makeover by Çedille Design

Françoise maakt van een stijf verzekeringskantoor een frisse nieuwe werkplek

Auteur: Françoise Oostwegel
Donderdag 22 maart 2018

Werkplekken veranderen voortdurend. Kantoren proberen steeds vaker een speelse en open sfeer te creëren om zo de creativiteit van werknemers te stimuleren. De afgelopen jaren zien we een verschuiving naar een meer gemoedelijke werkvloer en kantoorindeling, in plaats van de bekende rijtjes of blokken met grijze bureaus.

Nu de trend doorbroken is zien we een opkomst van de open werkplekken, waarbij iedereen in een open ruimte zit, terwijl soms niet eens iedereen een eigen bureau heeft. Maar om  de productiviteit er in te houden zijn er tegelijkertijd bedrijven die teruggaan naar de ouderwetse individuele werkplek. Of er wordt een mix toe gepast van gemeenschappelijke ruimtes en individuele kantoren.            

Zo’n mix heb ik ook toegepast in het nieuwe kantoor van Assurantiekantoor Jacques Damen in Maastricht. Het inrichten van dit kantoor was een ontzettende leuke uitdaging waarmee ik aan het eind van vorig jaar begon en die nu tot in detail klaar is. Assurantiekantoor Jacques Damen is al meer dan 65 jaar een begrip in Maastricht en omstreken. In 1973 nam Jacques Damen de zaak over van zijn vader Harrie en breidde deze uit met verzekeringen, financieringen en hypotheken. In 1997 kwam Jacques zoon Michael in het bedrijf. Hij moderniseerde het kantoor en paste het aan naar de maatstaven van die tijd.

Ruim twintig jaar later is Michael opnieuw toe aan een makeover van het kantoor, een fijne werkplek die een individuele werkplek combineert met een gemeenschappelijke ruimte. Zo is het kantoor nu voorzien van een heuse bartafel waar de medewerkers aan het einde van de week gezellig kunnen blijven hangen voor de vrijmibo ;-)

Werkgevers worden zich er in toenemende mate van bewust dat een hele dag op kantoor achter een computerscherm zitten, niet ideaal is voor de gezondheid en de sfeer. En dus hebben we ook bij Michael een werkplek gecreëerd die de gezondheid op meerdere manieren stimuleert. Zo zijn de oude kantoormeubelen verwisseld door zelfontworpen tafels gemaakt van eikenhout en blauwstaal. Ook de TL-balken en andere kille verlichting zijn verwijderd. Hiervoor in de plaats zijn dimbare spots aangebracht met sfeerverlichting en niet te vergeten de lamp ZUID in zwart met zilver.

Het leuke aan deze opdracht was vooral dat ik zelf de meubels mocht ontwerpen. Dit was een leuke uitdaging. Samen met alle vakmensen hebben we veel gebrainstormd om tot een mooi eindresultaat te komen en in denk dat ik wel mag zeggen dat dat laatste is gelukt.

Ik kan me voorstellen dat je je als klant meteen thuis voelt met een lekker kopje koffie aan de hoge tafel. Trouwens: zelf zou ik hier ook wel willen werken!

Fotos Before:
 

Fotos After:

Lees ook