Nieuwe commissaris voor MECC Maastricht

UM-hoogleraar Mariëlle Heijltjes opvolger Jan Cobbenhagen

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 16 maart 2018

MECC Maastricht heeft een nieuwe commissaris. Mariëlle Heijltjes, als hoogleraar Managerial Behavior verbonden aan Maastricht University School of Business and Economics (SBE), is de opvolger van Jan Cobbenhagen, die sinds september 2011 als commissaris aan MECC Maastricht verbonden was en aftreedt nu zijn zittingstermijn erop zit.

Door de post te accepteren verbindt Mariëlle Heijltjes zich aan een stabiel bedrijf dat de laatste jaren in de lift zit en waar internationalisering hoog op de agenda staat, aldus MECC Maastricht in een persverklaring.  De functies en het internationale netwerk van de UM-hoogleraar sluiten perfect aan bij de internationale ambities van MECC Maastricht. Het congrescentrum wil immers een podium bieden voor het delen van kennis en een verbindende factor zijn tussen de verschillende wetenschappelijke instellingen in de stad en regio. ,,MECC Maastricht en het congrescentrum in het bijzonder zijn van groot belang in de verdere ontwikkeling en positionering van Zuid-Limburg als internationale kennisregio”, aldus MECC Maastricht.

Rob van de Wiel, Algemeen Directeur MECC Maastricht, laat weten trots te zijn op de benoeming van Mariëlle Heijltjes. ,,Zij kan als commissaris aansluiten in een tijd dat MECC Maastricht succesvol onderneemt. Met een verlenging van het TEFAF-contract, een groeiende portefeuille en een prachtige verbouwing als belangrijke doelstelling voor de komende jaren, ziet de toekomst er weer rooskleurig uit en staan wij aan de vooravond van een bijzondere periode.”

Ook de Maastrichtse wethouder John Aarts zegt verheugd te zijn met de aanstelling van Heijltjes en de positieve resultaten. ,,Het MECC floreert weer. Daar plukken stad en regio de vruchten van. Met mevrouw Heijltjes krijgt MECC Maastricht opnieuw een sterke commissaris, die de relatie tussen MECC Maastricht, Universiteit Maastricht en Brightlands Maastricht Health Campus verder kan verstevigen.”

MECC Maastricht bestaat dit jaar 30 jaar. Het gaat goed met het bedrijf dat sinds 2013 losgekoppeld is van Amsterdam Rai. Het ondernemerschap van de laatste jaren heeft sindsdien geresulteerd in een stabiele stijging van het bedrijfsresultaat. 

Lees ook