Netwerk Vitaal Limburg voor gezonde en gelukkige werknemers

Thermae 2000, Preventivio en ONVZ strijden gezamenlijk tegen ziekteverzuim

Dinsdag 13 maart 2018

Nu stressklachten en burn-outs steeds meer de overhand krijgen binnen organisaties en de pensioenleeftijd steeds hoger wordt, zijn vitale werknemers belangrijker dan ooit. Zorgverzekeraar ONVZ reikte de afgelopen vijf jaar de prijs uit voor het Vitaalste Bedrijf van Nederland. In 2017 wist Thermae 2000 binnen Limburg een tweede plek te halen. Dit triggerde het wellness complex op de Cauberg in Valkenburg om nog meer focus te leggen op dat wat het belangrijkste is binnen organisaties: gezonde en gelukkige werknemers.

Vanuit de doelstelling bewustwording rondom vitaliteit binnen het bedrijfsleven in Limburg te vergroten, hebben ONVZ, Preventivio (een samenwerkingsverband van bedrijven die zich toeleggen op bewustwording in het bedrijfsleven) en Thermae 2000 hun krachten gebundeld in Netwerk Vitaal Limburg. De zorgverzekeraar bepleit al langere tijd dat investeren in preventie uiteindelijk veel meer oplevert dan achteraf aanpakken. Onder meer via een themadag op 20 april en maandelijkse netwerkbijeenkomsten probeert Netwerk Vitaal Limburg te vergroten. http://www.vitaal-limburg.nl/

Thermae 2000 is van oorsprong een bedrijf waar de omstandigheden voor gezond recreëren perfect zijn. Het reeds bestaande workshopaanbod is hier dan ook op gericht, denk maar aan Floaten in heilzaam thermaal water of Aqua Fit, welke gratis bij de entreeprijs inbegrepen zijn. Uiteraard wordt er ook aan de mentale fitheid gedacht met bijvoorbeeld Mindfulness, dat gegeven wordt in het topje van de piramide en is er een uitgebreid aanbod aan massages gericht op preventief onderhoud van je spieren. Om dit aanbod verder uit te diepen, is de samenwerking met PreventiVIO gezocht en worden er maandelijks een 8-tal workshops gegeven op gebied van Bewust Zijn, Bewust Bewegen en Bewuste Voeding, de drie kernwaarden die PreventiVIO uitstraalt.

Na een kick-off evenement in december vorig jaar voor HR-managers en directieleden uit de regio, organiseert Netwerk Vitaal Limburg op vrijdag 20 april een Vakdag bij Thermae 2000. Tijdens de Vakdag Vitale Werknemer zullen er kennissessies en workshops gegeven worden gericht op HR-managers en directies die kennis willen verkrijgen hoe zij hun ziekteverzuim kunnen verlagen.

In het daaropvolgende weekend van 21 en 22 april zal er ook voor de bewuste levensgenieter een uitgebreid aanbod aan workshops en activiteiten zijn tijdens een Vitaal Weekend. In samenwerking met Preventivio wordt tevens maandelijks een vitaliteitsnetwerkbijeenkomst gehouden in Thermae 2000.

Meer over het evenement of het workshopaanbod? Ga naar: www.vitaal-limburg.nl

Lees ook