NOVO sluit zich aan bij Maastricht Culinair

‘Vernieuwend restaurant aanvulling op culinaire rijkdom Maastricht’

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 8 maart 2018

Maastricht Culinair, een samenwerkingsverband van restaurants en leveranciers van bijzondere streekproducten in en rond de Limburgse hoofdstad, heeft er weer een ambassadeur bij: NOVO, het vernieuwende horecaconcept dat zich anderhalf jaar geleden vestigde in het pand van de Euroscoop aan de Wilhelminasingel in het Maastrichtse stadsdeel Wyck, werd gisteren als lid verwelkomd.

Het succesvolle NOVO is het tweede nieuwe lid binnen korte tijd. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Maastricht Culinair eind januari werd Eetcafé Aon ’t Bat in Eijsden feestelijk geïnaugureerd als lid van de culinaire organisatie die naar eigen zeggen de ambitie om de titel van gastronomische hoofdstad elke dag waar te maken.

De verwelkoming van NOVO als representant van Maastricht Culinair vond plaats en petit comité. De beide eigenaren, Jareau van den Heuvel en Rodny Welters, kregen uit handen van voorzitter Esther Saris het gevelschildje uitgereikt dat aangeeft dat NOVO lid is van Maastricht Culinair. De bijeenkomst was met opzet kleinschalig gehouden omdat de Maastrichtse restaurantclub de komende maanden nog een aantal grote evenementen op de agenda heeft staan.

Volgens Arie van der Heijden, binnen het bestuur van Maastricht Culinair verantwoordelijk voor de marketing hebben Jareau an den Heuvel en Rodney Welters onmiskenbaar iets nieuws weten toe te voegen aan de culinaire rijkdom van Maastricht. ,,Ze bieden kwaliteit en zijn onderscheidend. Bij hun collega’s staan ze zeer goed aangeschreven, zowel op collegiaal gebied als op het gebied van de keuken die zij voeren.”   

Het concept van NOVO komt erop neer dat gasten aan tafel een culinaire wereldreis maken en daarmee smaken en invloeden uit de hele wereld ontdekken. Wekelijks is er een nieuw vijfgangen dinermenu. De twee compagnons – ze openden de zaak in septem­ber 2016 – beschikken samen over ruim dertig jaar aan ervaring op gastronomisch gebied, opgedaan in binnen- en buitenland. Voordat ze in Maastricht neerstreken bereisden ze – ieder afzonderlijk – jarenlang de wereld, waarbij de op alle mogelijke plekken nieuwe ervaringen opdeden. Deze ervaringen willen ze nu delen met hun gasten.

Lees ook