Les Amis GastrEUnomiques

De businessclub voor en door de regionale hospitality branche

Branded content
Donderdag 29 maart 2018

Les Amis GastrEUnomiques is een netwerkclub bestaande uit ondernemers in de Limburgse en Euregionale hospitality branche. Een vriendenclub met maar liefst tachtig leden met allemaal dezelfde passie: de regionale hospitality en haar vele mogelijkheden. Bob America stond aan de wieg van Les Amis GastrEUnomiques en vertelt met plezier over zijn netwerkclub.

„In aanloop naar de BBB van 2013 kregen Charles van Goch en ik het idee om, samen met de overige bestuursleden, toeleveranciers van de horecabeurs met elkaar te verbinden met als doel de toekomst van de BBB in Maastricht zeker te stellen. De BBB is en was immers het middelpunt van de gastronomie in Limburg,” aldus Bob America. Door leveranciers van hospitality in de Euregio een platform te bieden zouden zij er samen voor kunnen zorgen dat de BBB en de gastronomie in de Euregio een boost zouden krijgen. Inmiddels telt Les Amis GastrEUnomiques tachtig Amis, allemaal ‘ondernemers die trots zijn op, en actief zijn in, de Euregio’. Charles van Goch en Bob America zijn sinds het begin de voorzitters van de gastronomische vriendenclub.

Vier keer per jaar komen de Amis samen om kennis en ideeën met elkaar te delen. De sterke binding met de regio, het MECC en de BBB staan hierbij altijd centraal: „Op een informele manier netwerken en trends en ontwikkelingen binnen de branche met elkaar delen, vormen de basis van onze bijeenkomsten.”Alle bijeenkomsten van Les Amis GastrEUnomiques hebben een specifiek thema en duren al gauw een hele avond of dag. In 2018 staan de thema’s catering en from farm to fork centraal, het Preuvenemint en uiteraard de BBB op de planning. Tijdens de BBB heeft Les Amis GastrEUnomiques haar eigen Place des Amis, waar leden en hun relaties drie dagen lang welkom zijn en gebruik kunnen maken van de faciliteiten in en rond het plein met zelfs een eigen ledenlounge.

Behalve aandacht voor de regio, de BBB en de thema’s van de bijeenkomsten van Les Amis GastrEUnomiques, is er veel aandacht voor de verhalen van Amis. „We willen ook dit jaar weer een kwalitatieve groei van ons netwerk en dat willen we onder andere bereiken door in te zetten op storytelling door onze leden.” Bob is namelijk van mening dat door het delen van verhalen en ervaringen van en door de leden er een heuse kruisbestuiving plaats zal vinden en er nog meer take-home value wordt toegevoegd aan Les Amis GastrEUnomiques.

Kijk voor meer informatie over Les Amis GastrEUnomiques op www.lesamisgastreunomiques.eu

Lees ook