Goed slapen in een verfrissend Noors design

Bijzondere collectie Jensen-bedden bij Gasse Slaapcomfort Maastricht

Auteur: Maarten van Laarhoven
Woensdag 28 maart 2018

De Noorse beddenfabrikant Jensen hanteert al meer dan 70 jaar het uitgangspunt dat slaap en rust onontbeerlijk zijn om maximaal te kunnen presteren en van het leven te genieten. We namen bij Gasse Slaapcomfort in Maastricht de proef op de som en kwamen helemaal tot rust op een Jensen bed.

,,Iedereen heeft zijn eigen manier van slapen”, legt Ralph Gasse, eigenaar van Gasse Slaapcomfort Maastricht uit. ,,De een ligt graag op zijn rug, de ander heeft een voorkeur voor het slapen op de zij of juist op de buik. Ook wat matrassen betreft heeft iedere zo zijn voorkeuren. De een is liefhebber van een stevig matras, terwijl het bij de ander niet zacht genoeg kan zijn. Het is vaak een kwestie van proberen en voelen wat het beste bij je past. Hier, in onze zaak, kan dat op een breed scala aan bedden van alle topmerken.”

Gasse wijst op de collectie van Jensen. ,,Dit merk legt al meer dan 70 jaar de focus op slaapcomfort. De filosofie van Jensen is dat slaap en rust onontbeerlijk zijn om maximaal te kunnen presteren en van het leven te genieten. De drijfveer van het team van Jensen is dan ook letterlijk het creëren van het best denkbare ligcomfort. Alles draait hierbij om de vakkennis en ervaring van de fysiotherapeut, die een essentiële rol speelt bij de productontwikkeling. De bedden sluiten dan ook perfect aan op het menselijk lichaam, ongeacht gewicht, lengte, vorm of favoriete lighouding.” 

De bedden zijn ontworpen en handgemaakt in Noorwegen. Volgens Gasse waarborgt Jensen daarmee dat de producten aan de hoogste normen voldoen. ,,Het merk maakt de reputatie die Scandinavisch design door de jaren heen heeft opgebouwd daarmee meer dan waar.”

Ondersteuning optimaal
Mooi gezegd, maar nu willen we het ook voelen. Ik neem de proef op de som en ga liggen op een van de mooi vormgegeven bedden van Jensen. Ik zak heerlijk weg in het zachte matras terwijl ik wel overal ondersteuning voel. Gasse: ,,Dat heeft te maken met wat wij ook wel het zonesysteem noemen. Het idee dat hier aan ten grondslag ligt is dat de meeste mensen breder zijn bij de heupen en schouders, terwijl hun romp het zwaarst is. De zones zijn zo ingedeeld dat het matras overal een gelijkmatige en aangename steun geeft, waarbij schouders en heupen dieper in het matras wegzakken en tegelijkertijd de romp steviger ondersteund wordt. Het matras vormt zich naar je lichaam, of je nu op je rug of op je zij slaapt. Dat komt door het ‘veer-in-veer-principe’ dat Jensen in de bovenste laag gebruikt, het zogeheten Aloy-systeem, dat zich voortdurend aan die wisselende lichaamshouding en gewichtsverdeling aanpast. Hierdoor draai je minder en slaap je rustiger en dieper.”

Uitgerust wakker
Wat ook bijzonder is aan de Jensen bedden, aldus Gasse, is dat ze van zij tot zij geveerd zijn. ,,De ligvlakken zijn dus uit één stuk waardoor je geen harde randen in het midden voelt. En toch maakt de toegepaste technologie het mogelijk om je eigen stevigheidsgraad te kiezen”, vult Ralphs echtgenote Sanne aan. ,,Alle bedden zijn getest en goedgekeurd door AEH, een onafhankelijk testinstituut in het Zwitserse Zürich. Daarnaast hebben ze al diverse onderscheidingen op het gebied van design gekregen. Het is voor Jensen een bevestiging dat hun filosofie klopt. Goed slapen is onderdeel van een gezonde levensstijl, een bed is meer dan een plek waar je slaapt. Jensen zorgt er dan ook voor dat alle aspecten kloppen en dat je rustig kunt slapen en vooral uitgerust wakker wordt.”

 

Lees ook