Chapeau-borrel TEFAF ook dit jaar drukbezocht

Fotoverslag

Auteur: Maarten van Laarhoven / fotografie: Frits Widdershoven
Dinsdag 13 maart 2018


In TEFAF-stand 707, het onderkomen van Chapeau in de TEFAF Paper-sectie op de eerste etage (de afdeling die geheel gewijd is aan kunstwerken op papier), was ook dit jaar weer een ontvangst voor de relaties van Chapeau. Veel van de genodigden hadden voor de receptie al een bezoek gebracht aan de beurs.

De feestelijke bijeenkomst stond deze keer in het teken van de blijdschap die alom heerst na het besluit van TEFAF om het komende decennium in Maastricht te blijven. Hoofdredacteur en gastheer Jo Cortenraedt bedankte alle aanwezigen voor hun komst én voor hun betrokkenheid bij Chapeau. Een speciaal woord van dank was er voor de scheidende gedeputeerde Twan Beurskens. Hij ruilt de provincie in voor de gemeente Venlo, waar hij aantreedt als gemeentesecretaris. Zijn beleidsmatige inzet voor Maastricht Aachen Airport is voor het bestuur van TEFAF mede aanleiding geweest om tien jaar bij te tekenen in Maastricht.

Cortenraedt richtte ook een woord van dank tot Guido Derks en Rob van de Wiel, respectievelijk directeur van de Provincie Limburg en MECC Maastricht, voor het vele werk dat ze de afgelopen tijd achter de schermen hebben verricht om de grootste en belangrijkste kunstbeurs ter wereld voor Maastricht te behouden.

Tijdens de officiële opening van de TEFAF-stand vorige week in aanwezigheid van burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht werd overigens ook lovend gesproken over Cortenraedt zelf. Mede op zijn initiatief zijn de betrokken partijen nader tot elkaar gekomen. Provinciedirecteur Derks is inmiddels lid van het bestuur van TEFAF.

Intussen kan – net als vorig jaar – gesproken worden van een goede beursstemming. Veel handelaren zijn tevreden over de verkopen.

TEFAF Maastricht trekt dit jaar meer Amerikaanse bezoekers. De organisatie denkt dat dit een gevolg is van de beurs TEFAF New York, waar in 2016 mee begonnen is. „We zeggen tegen de Amerikaanse bezoekers in New York dat dit maar een voorproefje is van de grote beurs in Maastricht, en dat maakt hen blijkbaar nieuwsgierig”, zei CEO Patrick van Maris vorige week. Voor TEFAF is de Amerikaanse markt heel belangrijk, omdat daar de meeste kunstverzamelaars wonen.

   

Lees ook