Belgen nemen Gault&Millau Nederland over

Gault&Millau Benelux heeft vanuit België de activiteiten in Nederland overgenomen.

Vrijdag 9 februari 2018

Gisteren stuurde Jan van Lissum, aan wie de Nederlandse versie van deze van oorsprong Franse gastronomische gids was uitbesteed, een persbericht rond waarin hij aankondigde zelf te stoppen omdat Gault&Millau ‘te commercieel’ zou zijn geworden.

Maar uit een persbericht van Gault&Millau Benelux, de lincentiehouder, blijkt dat de samenwerking met Van Lissum al eind vorig jaar afliep, nadat deze al eind 2016 bleek te zijn opgezegd vanuit België.

Het lijkt er dus  eerder op dat Gault&Millau gebroken heeft met Jan van Lissum, dan andersom.

Gault&Millau Nederland gaat nu verder onder leiding van Godfried van der Lugt in samenwerking met Gault&Millau Benelux. Gault&Millau Benelux neemt de activiteiten in Nederland in eigen beheer per 2018.

In de eerste plaats zal het nieuwe team zich concentreren op de realisatie van een nieuwe restaurantgids die volgens de organisatie meer moet aansluiten bij de internationale criteria. Daarnaast zal de organisatie zich ook bezighouden met evenementen door en voor chefs ,  met de aanwezigheid online en op een mobiel platform.

Volgens Gault&Millau zal deze gids net als in de andere landen in totale redactionele onafhankelijkheid en volledige objectiviteit gerealiseerd worden. Net zoals in België wordt een onafhankelijk inspectieteam en een gastronomisch reviewteam op de been gebracht.  Dat betekent dat een team van nieuwe inpecteurs in Nederland aan de slag gaat, want voorheen stelde Jan van Lissum een eigen team samen.

Gault&Millau geldt in een aantal landen als gezaghebbende gids, en wordt veelal direct achter Michelin ingeschat qua waarde. Met name in België en in Frankrijk doet Gault&Millau het goed. In Nederland is het tot nu toe niet gelukt om in de schaduw van Michelin te komen. Daar hoopt de gids met de nieuwe organisatie verandering in aan te brengen.

Lees ook

Heeft u nog vragen?

Heeft u eerst nog vragen of heeft u hulp nodig bij het invullen van dit formulier?

Bel ons gerust even op: +31 (0)251 - 25 79 24