Limburgers kiezen voor vakantie vanaf Maastricht Aachen Airport

Vliegtuig Corendon gedoopt tot 'Pride of Limburg'

Dinsdag 27 februari 2018

De reisorganisatie Corendon heeft al 40.000 vliegtuigstoelen verkocht vanaf Maastricht Aachen Airport en voor een groot deel zijn die geboekt door Limburgers. „Dat betekent dat Limburg massaal kiest voor vakantievluchten vanuit de eigen regio”, zo maakte Steven van der Heijden, CEO van Corendon, vandaag bekend bij een feestelijke bijeenkomst op de Zuid-Limburgse luchthaven.

Voor de gelegenheid werd een moderne Boeing 737-800 van Corendon omgedoopt in ‘Pride of Limburg’.  Dit toestel zal in het zomerseizoen vast gestationeerd worden op Maastricht Aachen Airport.

De doop was  de symbolische start van het komende zomerseizoen waarin Corendon vanaf de Limburgse luchthaven in het hoogseizoen 29 vluchten per week zal uitvoeren naar 17 vakantiebestemmingen. Gouverneur Theo Bovens, onthulde vanmiddag ceremonieel de naam in aanwezigheid van gedeputeerde Twan Beurskens, en de Corendon-directie, bestaande uit oprichter Atilay Uslu en CEO Steven van der Heijden. Na de onthulling maakten de genodigden, onder wie enkele Statenleden, een korte rondvlucht boven een zonovergoten Zuid-Limburg.

Steven van der Heijden: ,,Door de intensieve samenwerking met de Provincie Limburg hebben we  de beslissing durven nemen om in Maastricht een nieuwe basis in te richten en er een vast toestel te stationeren gedurende het gehele zomerseizoen. De start van het boekingsseizoen ging gepaard met een intensieve marketingcampagne. Vervolgens werden onze meest optimistische verwachtingen overtroffen en nam het aantal boekingen zo’n vlucht dat we zelfs konden besluiten om gedurende het hoogseizoen een tweede toestel in Maastricht te stationeren. Mede dankzij de grote keuze en de aantrekkelijke prijsstelling blijkt Maastricht Aachen Airport voor onze klanten een zeer populaire luchthaven te zijn; bijna de helft van de vakanties met vertrek vanuit Maastricht is inmiddels al geboekt. In totaal zullen zo’n 100.000 Corendon-vakanties in Maastricht beginnen en eindigen; oftewel 200.000 (enkele reis) passagiers in de cijfers van de luchthaven.”

Gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur Twan Beurskens: ,,De Provincie heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de luchthaven en het gebied daar omheen. Als gedeputeerde Economie & Kennisinfrastructuur heb ik me ook altijd hard gemaakt voor het door ontwikkelen van de luchthaven. Dat Corendon Maastricht kiest als de home base voor twee vliegtuigen vind ik dan ook zeer positief.”

Corendon biedt de volgende vakantiebestemmingen vanuit Maastricht aan: Algarve, Antalya, Bodrum, Bulgarije, Costa de La Luz, Corfu, Egypte, Ibiza, Kos, Kreta, Macedonië, Mallorca, Rhodos, Sardinië, Sicilië, Tunesie en Zakynthos. Op Sicilië worden twee verschillende luchthavens bediend.

In het winterseizoen stationeert Corendon ook een toestel op MAA. Dan worden de zonbestemmingen Banjul in Gambia en Hurghada in Egypte aangevlogen.

 

 

Lees ook