Licht op groen voor LSM

Werking van de stichting Limburg Sterk Merk (LSM) gegarandeerd tot minstens 2025

Auteur: Urbain van Dormael
Zaterdag 24 februari 2018

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de ambtswoning van de gouverneur in Hasselt is de verlenging van de protocolovereenkomst tussen het Vlaams Gewest en de provincie Limburg ondertekend.  Daardoor wordt de werking van de stichting Limburg Sterk Merk (LSM)  gegarandeerd tot minstens 2025.

LSM bevordert de economische, maatschappelijke en culturele ontwikkeling van Limburg en financierde in periode 2008-2017 meer dan 300 grote en kleine projecten voor een bedrag van 280 miljoen. De stichting zette sterk in op de uitbouw van het onderwijs en droeg bij aan de herbestemming van de voormalige mijnsites. De ondertekening gebeurde door Jan Peumans (voorzitter Vlaams Parlement in opdracht van Vlaams minister Muyters), gouverneur Herman Reynders en Frank Smeets (voorzitter LSM).

De laatste merkte nog op dat men in Belgisch Limburg blij is dat  een aantal monumentale mijngebouwen niet zijn afgebroken en nu een nieuwe functie hebben gekregen. „Dit in tegenstelling tot wat in Nederlands Limburg is gebeurd, waar alles is platgegooid."

Jan Peumans merkte nog op dat de economie in Limburg nu harder groeit dan in de meeste andere Vlaamse provincies. „Dat is wel eens anders geweest."

Lees ook