Connected Venlo verwacht 500 bezoekers

Innovatie en duurzaamheid centraal tijdens netwerkdag

Dinsdag 20 februari 2018

In de Maaspoort in Venlo vindt op 10 april de derde editie plaats van CONNECTED – ‘een live platform voor en door ondernemend Noord Limburg’. Op deze tweede dinsdag van april worden in totaal vijftien lezingen gegeven met als doel samenwerkingsverbanden in Noord Limburg te versterken en stimuleren. Alle lezingen hebben innovatie en duurzaamheid als thema.

Belangrijkste doel van CONNECTED  is het stimuleren en versterken van samenwerkingen tussen overheid, ondernemers en onderwijsinstanties in Noord Limburg. Dit jaar verwelkomt de organisatie opnieuw zo’n vijfhonderd bezoekers afkomstig uit het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid in Noord-Limburg.

Boy Haenen, medeorganisator van CONNECTED, vertelt waarom dit jaar voor de thema’s innovatie en duurzaamheid is gekozen: ,,Als bedrijf is het heel belangrijk dat je continu vernieuwd. Wat je vandaag vertelt, is over drie jaar oud nieuws. Neem Airbnb en Uber, deze diensten zetten een bestaande markt waarin gedacht werd dat geen sprake was van concurrentie volledig op de kop. Door internet komt alles dichterbij en kun je mensen gemakkelijker met elkaar verbinden. De markt moet daar op inspelen door meer vooruit te kijken en vooral ook sneller.”

De kern van het verhaal is dat je vernieuwen niet alleen kunt. Om die reden zijn overheid, onderwijs en ondernemers (de 3 O’s) ook zo belangrijk, aldus Haenen, ,,Je hebt nooit alle kennis in huis om alles alleen te doen. Je moet elkaar opzoeken en de handen in elkaar slaan om te vernieuwen. Dit is niet meer de tijd om je keuken gesloten te houden uit angst voor concurrentie. Het is juist een trend om samen te werken en weerstand te bieden tegen bedreigingen.”

CONNECTED begon drie jaar geleden als klein evenement met een focus op ontwikkelingen bij ondernemende partijen in Venlo. Inmiddels zoomt het event steeds verder uit en betrekt het heel Noord Limburg in de programmering. Daarbij wordt ook rekening gehouden met trends en ontwikkelingen in binnen en buitenland.

De circa 25 partnerorganisaties van CONNECTED kunnen hun relaties uitnodigen om het evenement op 10 april gratis te bezoeken. Voor overige geinteresseerden zij tickets (á € 149,- excl. btw.) verkrijgbaar via www.connectedevent.nl

Lees ook