Limburg blij met TEFAF én wederopstanding MAA

Feestelijke presentatie Chapeau in MECC Maastricht

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 27 februari 2018


TEFAF, de grootste kunst- en antiekbeurs ter wereld, blijft nog zeker tien jaar in Maastricht. Dat heeft als mooie bijkomstigheid dat er in elk geval de komende tien jaar nog een TEFAF-editie van Chapeau zal verschijnen. Dat zei gedeputeerde  Twan Beurskens (Economie en Kennisinfrastructuur) gisteren bij de presentatie van het jongste nummer van Chapeau.

Trafficmanager Daina van Wankum en hoofdredacteur Jo Cortenraedt van Chapeau overhandigden het ‘eerste exemplaar’ van het nieuwe nummer aan de deputé. Een tweede ‘eerste exemplaar’ werd in ontvangst genomen door Rob van de Wiel, directeur van MECC Maastricht. 

De feestelijke bijeenkomst, die deze keer plaatsvond op het podium van het omvangrijke auditorium in MECC Maastricht, werd bijgewoond door zo’n 85 genodigden, voor het merendeel afkomstig uit het Limburgse bedrijfsleven. De catering was in handen van Maison van den Boer, een van de vaste cateraars van MECC Maastricht. Dit bedrijf speelt van oudsher een belangrijke rol tijdens TEFAF.

 

Editie 127 van het bekendste lifestyle- en businessmagazine van Limburg NL/BE is grotendeels gewijd aan TEFAF. Deze beurs gaat vrijdag 9 maart officieel van start en duurt tot en met 18 maart. Ruime aandacht is er ook voor Maastricht Aachen Airport (MAA). De wederopstanding van het voormalige vliegveld Beek hangt nauw samen met het feit dat TEFAF ervoor gekozen heeft om het komende decennium nog in Maastricht te blijven. De komende week fungeert MAA weer als aankomstluchthaven van tientallen privéjets afkomstig uit alle delen van de wereld.  

Gedeputeerde Beurskens (‘onze luchthaven wordt niet alleen een visitekaartje, maar ook een succesverhaal’) was vol enthousiasme over de manier waarop Limburg zich in economisch opzicht ontwikkelt. Met een jaarlijkse omzet van 40 miljard euro en voortdurende vorderingen op technologisch en logistiek gebied is de provincie Limburg veruit het belangrijkste speler in de Euregio, aldus Beurskens. 

Ook MECC Maastricht speelt een belangrijke rol bij de economische ontwikkelingen. Het gebouwencomplex in het Maastrichtse stadsdeel Randwyck moet internationaal kunnen blijven concurreren met soortgelijke onderkomens in onder meer Barcelona, Stockholm en Parijs en ondergaat daarom de komende jaren een ingrijpende verbouwing. Daarmee is in totaal zo’n 30 miljoen euro gemoeid.

Binnenkort wordt het officiële startsein gegeven voor de upgrading. Dat gebeurt met de opening van de parkeerruimte op het binnenterrein van MECC Maastricht. Hoewel het gaat om een ingrijpende verbouwing, beloofde MECC-directeur Rob van de Wiel dat de gebruikers van het beurscomplex er geen last van zullen ondervinden. ,,Niet fysiek en ook niet visueel.”

 

De TEFAF-editie van Chapeau ligt vanaf 1 maart in de winkel.

Foto's: Frits Widdershoven

Lees ook

Heeft u nog vragen?

Heeft u eerst nog vragen of heeft u hulp nodig bij het invullen van dit formulier?

Bel ons gerust even op: +31 (0)251 - 25 79 24