Recordjaar voor Parkstad Limburg Theaters

Schouwburgen verwelkomen 17.000 bezoekers meer dan vorig jaar

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 5 januari 2018

Heeft het te maken met de aantrekkende economie? Of zoeken mensen in een tijd dat het begrip ‘televisie’ langzaam maar zeker uit de gratie raakt naar alternatieven om een leuke avond te hebben? Zeker is in elk geval dat in toenemende mate wordt gekozen voor een avondje theater als vorm van vrijetijdsbesteding.

Eerder deze week maakten Theater aan het Vrijthof in Maastricht en de Maaspoort in Venlo bekend dat er een stijgende lijn zit in de bezoekersaantallen. Dat het allemaal geen toeval is, kan worden afgeleid uit de cijfers van Parkstad Limburg Theaters (PLT) in Heerlen en Kerkrade.  ,,PLT heeft in alle opzichten een recordjaar gehad”, zegt directeur Bas Schoonderwoerd terugkijkend op het afgelopen jaar. ,,2017 gaat de boeken in met ruim 240.000 gasten in onze theaters. De ruim 17.000 extra bezoekers ten opzichte van vorig jaar komen met name door een groeiende interesse in nationale en internationale dans- en toneelgezelschappen, die ook in 2018 een sleutelrol in onze programmering vervullen”, aldus Schoonderwoerd.

Een deel van het grote aantal bezoekers vorig jaar is te danken aan het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade, dat in oktober 2017 na een grondige verbouwing officieel in gebruik genomen werd

 

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen