KidzBase biedtbeschadigd kind hulp

Kleinschalige stichting in Noord- en Midden-Limburg

Branded content
Woensdag 24 januari 2018

Elke dag schone kleren aan, zorgeloos spelen en lekker kind zijn, dat zou toch voor ieder kind de normaalste zaak van de wereld moeten zijn? Ooit eraan gedacht dat in ‘jouw’ Limburg dit bij zo’n 175 kinderen niet het geval is? 175 kinderen die wegens een verstoorde thuissituatie geheel afhankelijk zijn van het sociale systeem en budget van de overheid. Sinds 2012 is Stichting KidzBase actief om bij deze kinderen een lach op hun gezicht te toveren. Toen oprichter Martin Frankort in Zuid-Amerika was en daar in contact kwam met ‘Broeders van Maastricht’ die beschadigde kinderen in Chili opvingen, werd hij geraakt. „Ik heb daar samen met hen verschillende projecten gerealiseerd. Eenmaal terug in Nederland zei mijn dochter: ‘Waarom zullen we dit niet in Nederland oppakken, pap?’. Ik had op dat moment geen idee hoe schrijnend de situatie in ons eigen land eigenlijk is,” aldus Frankort.

KidzBase kinderen
KidzBase zet zich in voor kinderen die uit huis zijn geplaatst vanwege een verstoorde thuissituatie. Denk daarbij aan seksueel misbruik, huiselijk geweld, verwaarlozing, vechtscheiding of anders. „De verhalen die we soms horen zijn hartverscheurend,” aldus coördinator Jessica Macciomei-Pelzer. „Soms worden kinderen midden in de nacht bij een woongroep binnengebracht met slechts een kleine plasticzak aan spullen.”

Geen geld geven„We werken intensief samen met verschillende zorginstellingen om precies te weten waar de grootste behoefte ligt. We bieden hulp in de vorm van diensten en producten. Op het moment dat een begeleider bij ons komt en zegt dat een kind een fiets nodig heeft, dan geven we niet het geld, maar kopen de fiets. Dat is wat ons onderscheidt van de rest.”

Zien waar je het voor doet
KidzBase realiseert samen met een hoop bestuursleden en vrijwilligers verschillende projecten en activiteiten, waaronder een actie waarbij we gaan winkelen met de KidzBase kinderen. „Het komt dan weleens voor dat een kind de nieuwe kleding niet uit wil trekken, omdat hij of zij bang is dat ze het weer af moet geven. Dat geeft al aan hoe schrijdend de situatie is.” KidzBase is als stichting volledig afhankelijk van sponsoring en donaties. Als sponsor heb je direct contact met de stichting en inzicht in de acties. „Er wordt een keer per jaar een activiteit met de KidzBase kinderen en de sponsoren georganiseerd, zodat ze zelf kunnen zien waarvoor ze het doen. Ons voordeel als kleinschalige en lokale stichting is dat álle aandacht uitgaat naar de kids hier in Limburg, die het zo hard nodig hebben.”

hulpStichting KidzBase
info@kidzbase.com
www.kidzbase.com

Lees ook