Huis in het buitenland onverminderd populair

Second Home Beurs op 27 en 28 januari in MECC Maastricht

Woensdag 17 januari 2018

De aankoop van een tweede huis in het buitenland is onverminderd populair. Veel Nederlanders met een klein of groot vermogen gaan ertoe over of denken er op zijn minst over na. Om op die manier te kunnen ontsnappen aan de Nederlandse vermogensrendementsheffing en te profiteren van aanmerkelijk gunstiger fiscale regels in het buitenland. Of gewoon omdat je geld op de bank zetten vrijwel niets meer oplevert. Al zijn er natuurlijk nog heel veel andere redenen te bedenken waarom je graag een deel van je tijd doorbrengt aan de Spaanse, Italiaanse, of Franse kusten of in een heerlijk bergdorpje in pakweg Zwitserland of Oostenrijk. Een recreatiewoning in Zeeland of op de Veluwe kan natuurlijk ook een goed idee zijn. Niet zozeer om belasting te ontwijken, maar wel om optimaal te genieten in je eigen land.

Wie interesse heeft om te investeren in een tweede woning in binnen- of buitenland kan op 27 en 28 januari een bezoek brengen aan Second Home Beurs in MECC Maastricht. Tijdens de beurs, die na twee succesvolle edities in Jaarbeurs Utrecht nu voor het eerst in Maastricht gehouden wordt, delen makelaardijen, agenten, projectontwikkelaars, beheer- en verhuurorganisaties, financiële dienstverleners, hypotheekverstrekkers en juridische en fiscale adviseurs hun kennis over de aanschaf van een tweede huis in 25 landen.

Mensen die een vakantiewoning kopen geven gemiddeld € 234.000 uit, aldus organisator van de Second Home Beurs Tom van den Brink. De grootste groep kopers heeft een budget van tussen de € 100.000 en € 200.000. Bijna 50 procent van de geïnteresseerden overweegt binnen 12 maanden daadwerkelijk een tweede woning aan te schaffen. Om een eerste indruk op te doen is een bezoek aan een beurs vaak een eerste stap, is ook de ervaring van Van den Brink. ,,Elke beurseditie ontvangen we meer bezoekers. We merken dat de vraag nog steeds toeneemt en ook is er meer aanbod. Of je nu op zoek bent naar een tweede woning om te genieten van een prachtige vakantie of een tweede huis eerder ziet als een investering, in beide gevallen blijft het enorm belangrijk om je goed te informeren alvorens over te gaan tot een aankoop. De beurs biedt een uitgelezen kans om informatie te vergaren en om een idee te krijgen over het aanbod, wat varieert van luxe villa’s aan de kust tot kleine chalets in wintersportgebieden, in Nederland, Europa en daarbuiten.”

Rust en ruimte in combinatie met een goede investering is wat veel Nederlanders vinden in een tweede huis. Het merendeel koopt een vakantiewoning zowel voor eigen gebruik als voor verhuur, waarbij het verhuren van de woning door meer dan de helft van de eigenaren wordt uitbesteed aan een verhuurorganisatie. Het gaat hierbij om verschillende typen vakantiewoningen, van luxe villa’s aan de kust van Spanje of Frankrijk tot knusse chalets in de Alpen. De Costa Blanca en Costa del Sol zijn verreweg de meest populaire kuststreken. Ook Nederland is erg in trek, waarbij Zeeland en Gelderland de populaire provincies zijn voor de aanschaf van een vakantiewoning.

 

Kijk voor meer informatie en tickets op https://www.secondhome.nl

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen