We gaan weer op pad!

Françoise maakt zich op voor de eerste designbeurs van 2018

Auteur: Françoise Oostwegel
Vrijdag 12 januari 2018

Het is weer tijd voor de eerste beurs van het jaar en om 2018 goed te beginnen, doe ik er meteen twee! De twee ‘eerste beurzen van het jaar’ bevinden zich beide in hetzelfde gebouwencomplex in Keulen. De IMM (International Möbelmesse) is de eerste inrichtingsshow van het jaar, die wordt gehouden van 15 tot en met 21 januari. De beurs valt samen met Connecting the Dots, waar onder meer de tentoonstelling Enlightened Design te zien is. De expositie, die eerder in Londen te zien was, toont het werk van vijf Dutch Designers. Aangezien het gaat om een lichttentoonstelling, zal ik enkel mijn lampen ZUID meenemen.

De andere vier lichtontwerpers zijn a-LEX, Bernotat&CO, By Marc de Groot en Atelier Arnout Visser. Elk jaar verzamelen zich op deze beurs in Keulen leveranciers, architecten en andere belangrijke spelers uit deze markt. De IMM in Keulen is dan ook een van de belangrijkste commerciële locaties voor de wereldwijde meubelhandel.

 

Zelf heb ik nog niet op deze beurs geëxposeerd. Sterker nog: ik ben er nog nooit geweest, dus het is best spannend, want ik weet niet precies wat er op mij af gaat komen. Vandaag kreeg ik een telefoontje vanuit London met de mededeling dat ze met mij wilden afspreken in Keulen. Ook wilden ze weten of ik wellicht geïnteresseerd was om met hen mee te gaan naar China. Azië groeit steeds harder in de designbeurzen. Design Shanghai, ook bekend als Asia’s Leading International Design Event, zou echt iets voor mij zijn, zo werd mij telefonisch alvast verzekerd.  Mijn designontwerpen spreken de Aziatische markt erg aan, aldus mijn Londense contactpersoon. Volgens haar ik had een apart stijltje. Jammer genoeg vind Design Shanghai al plaats in maart, en dat iets te kort dag om alles goed te regelen. Wil je immers deelnemen, dan moet ook je website worden vertaald in het Chinees ;)

Op de beurs in Keulen staan heel veel grote namen. Zondag is de opbouw. Het betekent alles goed inpakken deze week, flyers klaarleggen en op naar Keulen, in de hoop dat ik weer op tijd terug ben voor het inhalen van Prins carnaval op de markt in Maastricht;)

 

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in mijn werk en gezellig willen langskomen: jullie zijn jullie van harte welkom bij de passage gelegen tussen hal 2 en 3. Het is de moeite waard, want bij mij in de buurt, in hal 2.2, staan onder anderen Brokis en Louis Poulsen, Vitra en Artek. In hal 3.2 vind je onder meer Norr 11, e15 Thonet en Piet Hein Eek. 

http://www.imm-cologne.com

 

Het gezegde ‘je kan je niet in tweeën splitsen’, gaat bij mij niet op. Diezelfde week heb ik nog een andere beurs. Die vindt, zoals ik hierboven al liet weten, gelukkig wel plaats in hetzelfde gebouw waar de IMM Cologne wordt gehouden.

Die tweede beurs is de Designersmarket van Blickfang. De duur van deze beurs is iets korter, namelijk van 19 januari tot en met 21 januari. Hier zal ik een stand delen met de schoenenontwerpers van Bend-it, een merk dat ik ook verkoop in mijn winkel Studio Çedille Design Maastricht.

 

De Nederlandse zusjes Inge en Anke Kuipers (de drijvende krachten achter Bend-It), zijn ook Dutch Designers. Bend-it is een uitstekend product, dat uitzonderlijk in zijn soort is en op de markt wordt gebracht door een team dat de juiste vaardigheden, sterke daadkracht en creatief ondernemerschap combineert.

De Blinckfang is een beurs voor meubelen, sieraden, mode; eigenlijk alles wat met interieur en design heeft te maken. Ikzelf zal hier mijn nieuwe fleskandelaren, lampen en krukjes presenteren en verkopen. Benieuwd? Kom dan zeker even kijken.

https://www.blickfang.com

Lees ook