Château St. Gerlach beste vergaderlocatie van Nederland

Opnieuw prestigieuze onderscheiding voor de Oostwegel Collection

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 23 januari 2018

Château St. Gerlach is  uitgeroepen tot ‘Beste vergaderlocatie van het jaar 2017’. De prestigieuze onderscheiding is toegekend door het vakblad MEETINGS, het belangrijkste platform voor organisatoren en bezoekers van vergaderingen, congressen en beurzen.

De uitreiking van de award, bestaande uit onder meer een plaquette en een oorkonde, vond gisteren plaats tijdens het jaarlijkse Meetings Business Event, dit keer werd gehouden op Heerlijkheid Mariënwaerdt in het Gelderse Beesd.

De prijs werd in ontvangst genomen door een team van het Valkenburgse kasteeldomein, onder wie Harmen Silver, directeur/gastheer van Château St. Gerlach en Judith Oostwegel, echtgenote van Camille Oostwegel, de eigenaar van Château St. Gerlach.

De ‘Beste vergaderlocatie van 2017’ moest het opnemen tegen negen andere finalisten. Het kasteel heeft de prestigieuze award onder meer te danken aan de St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve begin vorig jaar officieel in gebruik genomen werd. Het ‘state of the art’-concept van Francine Houben van architectenbureau Mecanoo uit Delft werd afgelopen voorjaar officieel geopend door prinses Margriet en professor Pieter van Vollenhoven.

Het is voor de Oostwegel Collection de tweede belangrijke onderscheiding in één jaar tijd. Op de kop af zeven maanden geleden werd het Kruisherenhotel Maastricht uitgeroepen tot winnaar van de Dutch Hotel Award 2017. Het Kruisheren is tot nu toe het enige vijfsterrenhotel van Limburg. Château St. Gerlach zou ook in aanmerking kunnen komen voor deze hoogste hotelclassificatie, maar de Oostwegel Collection kiest daar bewust niet voor, omdat het interessant wil blijven voor de zakelijke markt.

Lees ook