Bezoekersrecord voor Lumière Cinema

Verhuizing naar nieuwe plek blijkt schot in de roos

Dinsdag 9 januari 2018

Dat de verhuizing van Lumière Cinema van een oud pand in de Maastrichtse binnenstad naar een nieuwe locatie in het Sphinxkwartier gunstig zou uitpakken voor het aantal bezoekers was verwacht. Maar de bezoekersaantallen over vorig jaar hebben alle verwachtingen overtroffen.

Over heel 2017 – het eerste hele jaar voor het filmtheater op de nieuwe plek - trok Lumière Cinema welgeteld 142.431 bezoekers. Dat is een stijging van bijna 40 procent ten opzichte van voorgaande jaren. Volgens de directie van het filmtheater ontving Lumière nog nooit zoveel filmbezoekers. Het Maastrichtse filmtheater bedient overigens niet alleen Maastrichtenaren, maar ook steeds meer bezoekers uit de rest van Zuid-Limburg en uit België.

De best bezochte films van 2017 zijn Lion en Oscarwinnaar Moonlight. Naast deze favorieten koos het publiek steeds vaker voor speciale programmering bij Lumière.

In 2018 zal het filmtheater dan ook nog meer aandacht besteden aan speciale filmprogrammering en (educatieve) activiteiten rondom films, zo is aangekondigd.

De combinatie van film en diner is enorm in trek bij het publiek. Lumière’s Restaurant Café is uitgegroeid tot een populaire ontmoetingsplaats in de regio. Bezoekers die de filmhoogtepunten van 2017 nog willen inhalen bij Lumière zijn zondag 14 januari van harte welkom. Dan vertoont het filmtheater de beste films van 2017 – zoals gekozen door het publiek – nog één keer op het witte doek.

Lees ook